Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis: Inadmisibil! Oamenii de afaceri nu-şi pot face planuri din cauza politicii fiscale confuze

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, la Gala "Topul Naţional al Firmelor”, un mesaj în care le spune oamenilor de afaceri că este inadmisibil că ei nu îşi pot face planurile de business din cauza politicilor fiscale confuze, instabile şi aflate parcă la discreţia exclusivă a câtorva decidenţi. Iohannis a mai arătat că este o mare nedreptate faptul că eforturile oamenilor de afaceri sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice şi că este cazul ca aceste practici să înceteze.

Iohannis: Inadmisibil! Oamenii de afaceri nu-şi pot face planuri din cauza politicii fiscale confuze
Comentează 0

În mesajul transmis la Gala "Topul Naţional al Firmelor”, şeful statului a afirmat că decidenţii politici au de învăţat lecţii importante de la laureaţii acestei gale şi că este datoria lor să ofere soluţii la neajunsurile mediului de afaceri, să sprijine înfiinţarea şi creşterea firmelor prin politici şi măsuri care să răspundă nevoilor mediului de afaceri, nu să acţioneze împotriva acestora.

"În condiţiile în care birocraţia, concurenţa neloială şi lipsa de predictibilitate afectează şi frânează economia, soluţiile trebuie să aducă eficienţă şi etică, deopotrivă în afaceri şi în actul guvernării. Economia nu poate progresa în absenţa eticii, a responsabilităţii în economie, dar nici în absenţa responsabilităţii în decizia politică", a spus Iohannis, arătând că, în pofida creşterii economice record a României, există serioase motive de îngrijorare din cauza reducerii investiţiilor străine directe cu aproape 20% pe primele opt luni ale anului, dar şi a reducerii investiţiilor publice, aflate într-un continuu şi pronunţat regres.

Preşedintele Iohannis le-a mai transmis oamenilor de afaceri că este o mare nedreptate faptul că eforturile şi planurile lor sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice şi că este cazul ca aceste practici să înceteze.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite