Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În ce stadiu se află proiectul podului peste Mureș

Întârzieri și bani de la bugetul local pentru podul ce va fi construit în continuarea străzii Andrei Șaguna. Deși podul a ajuns la un procentaj de 25 la sută, iar constructorul spunea că lucrarea va fi gata anul acesta, se pare că mai avem de așteptat.

În ce stadiu se află proiectul podului peste Mureș
Comentează 0

Așadar, proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători cu autobuzul, care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA și strada Ștefan Cel Mare” finanțat în cadrul POR 2014-2020 se declară nefinalizat, conform Instrucțiunii nr. 207/2023 emisă de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020. 

Potrivit proiectului de hotărâre, „se aprobă noua durată de implementare a proiectului până la data de 31.12.2024, în vederea finalizarii activităților proiectului și asigurării functionalității sale. Se aprobă cheltuielile estimate legate de proiect în cuantum de 111.974.473,30 lei, pentru anul 2024, reprezentând valoarea restului de executat estimat și finanțarea acestuia din fonduri ale bugetului general al Municipiului Arad”. 

Realizarea legăturii rutiere între UTA și zona străzii Ștefan cel Mare este un traseu care include construirea podului peste Mureș în continuarea străzii Andrei Șaguna și reprezintă o alternativă a legăturii cartierelor din zona de vest a orașului spre cartierul Aradul Nou și invers. 

PAB România a început lucrările la pod în vara anului 2022. 


Scrie un comentariu

trimite