Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HP laptop: caracteristici pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra

Comentează 0

Compania californiană HP oferă mai multe game în portofoliul său de notebook-uri. Scopul? Pentru a răspunde nevoilor tuturor tipurilor de utilizatori. Putem distinge până la patru tipuri de laptopuri HP aflate în prezent pe piață.

Pentru jocuri

Deși este un brand puternic legat de mediul de afaceri și de calculatoarele personale, HP are două game destinate gamerilor, Victus și Omen. Așa cum era de așteptat, sunt laptopuri cu un design foarte apropiat de lumea jocurilor video și cu specificații perfecte, astfel încât echipamentul să poată face față majorității titlurilor actuale.

HP Laptop 2 în 1

În catalogul HP regăsim un număr mare de laptopuri 2 în 1, ideale pentru a fi folosite ca tabletă și ca un computer convențional, în funcție de ocazie. În această gamă, brandul integrează Windows 11 și ChromeOS în echipamentele sale. În acest fel, utilizatorii au de unde alege și pot opta pentru opțiunea care li se potrivește cel mai bine.

Pentru acasă

În cadrul acestui grup, HP oferă laptopuri cu performanțe moderate, ecrane mai mari de 15 inci și, în principal, Windows 11. Acestea sunt concepute pentru navigare, apeluri video și editarea de documente de birou. Acesta este tipul ideal de laptop HP pentru cei care vor folosi calculatorul acasă sau în centrul de studiu.

Pentru profesioniști

Cea mai recentă gamă de notebook-uri HP este cea profesională. Este posibil să găsiți opțiuni ușoare și subțiri, dar și aparate mai mari, care permit multitasking datorită centimetrilor suplimentari ai ecranului. Cu toate acestea, majoritatea modelelor coincid în a include o performanță bună și o capacitate de stocare mare. Acestea sunt laptopuri concepute pentru a rezista la zile lungi de lucru.

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra un laptop HP

Acum că știți ce oferă HP în materie de laptopuri, este timpul să analizăm principalii factori de care ar trebui să țineți cont înainte de a lua decizia finală.

Ecranul laptopului HP: dimensiuni, rezoluție și opțiunea tactilă

Ecranul este o componentă de bază care ne permite să interacționăm cu calculatorul și cu sistemul de operare. De aceea, este atât de important să acordați atenție câtorva puncte referitoare la aceasta. Prima are legătură cu dimensiunile. Optarea pentru ecrane mari, de 15 inci sau mai mult, este interesantă dacă nu veți lua laptopul în multe locuri și doriți să vă bucurați de un multitasking mai bun. Pe de altă parte, dacă lucrați mult aflându-vă în mișcare și trebuie să vă folosiți computerul în deplasare, atunci aruncați o privire la computerele mai mici de 14 inci. Vă veți bucura de o greutate mai mică și de o dimensiune generală a dispozitivului mai mică.

HP Laptop pe Emag gasesti laptopul perfect!

Rezoluția ecranului trebuie să fie cel puțin Full HD, mai ales dacă optați pentru un ecran mare. În caz contrar, se degradează semnificativ experiența utilizatorului. Bineînțeles, dacă bugetul dvs. este mai mare, aruncați o privire la opțiunile cu rezoluție 2K sau mai mare.

În cele din urmă, în funcție de modul în care vă veți utiliza computerul, veți dori ca acesta să aibă opțiune tactilă. Acest lucru este deosebit de util acasă, pentru a utiliza computerul de pe canapea, sau la locul de muncă, pentru a lua notițe rapide cu un stylus sau cu mâna.

Greutate și dimensiuni

Dacă vă gândiți să vă transformați laptopul HP într-un partener de călătorie constant, fie că este vorba de muncă sau de distracție, este important să analizați cu atenție greutatea și dimensiunile acestuia. Uneori va fi necesar să sacrificați o parte din suprafața ecranului pentru o greutate mai mică, dar s-ar putea să merite. Pe de altă parte, dacă veți utiliza calculatorul pe un desktop în cea mai mare parte a timpului, acest aspect nu este important pentru dumneavoastră.

Procesor și RAM

Alegerea procesorului potrivit depinde în mare măsură de sarcinile pe care doriți să le îndepliniți. Pentru sarcini mai dificile, cum ar fi editarea video sau jocurile, va fi nevoie de gama i5 sau i7 de la Intel sau de Ryzen 7 și 9 de la AMD. Vă puteți mulțumi cu i3 și Ryzen 5 pentru navigare, crearea de documente sau vizionarea de videoclipuri. În orice caz, asigurați-vă că unitatea centrală inclusă este de ultimă sau penultimă generație.

În ceea ce privește memoria RAM, regula este mult mai simplă: cu cât este mai mare capacitatea, cu atât mai multe aplicații pot fi deschise în același timp. Asigură-te doar că computerul tău are cel puțin 8GB de memorie RAM DDR4. Opțiunile cu 4 GB vor fi prea mici pentru aproape toate sarcinile.

Stocare

Folosiți intensiv cloud-ul sau vă stocați fișierele local? Aceasta este întrebarea de un milion de dolari atunci când vine vorba de alegerea depozitării. Dar, indiferent de răspuns, sfatul nostru este ca laptopul HP să fie dotat cu 256 GB sau mai mult. Nu uitați că sistemul de operare și aplicațiile ocupă mult spațiu.

Conectivitate și durata de viață a bateriei

Dacă ne concentrăm asupra conectivității, trebuie să vorbim despre porturi fizice și conexiuni wireless. În general, este bine să aveți HDMI, USB-A, USB-C, Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0 sau mai mare. Cu acestea, veți fi mai mult decât acoperit în majoritatea cazurilor.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, aceasta va deveni un factor determinant ori de câte ori veți lucra departe de o priză de curent. Dar dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului la birou sau acasă, nu veți avea prea multe probleme în această privință.

Sistem de operare

Ultimul punct pe care trebuie să-l luați în considerare este sistemul de operare. HP se livrează cu Windows 11 și ChromeOS. Aruncați o privire la caracteristicile fiecărui sistem de operare înainte de a vă decide. În acest fel, veți putea verifica dacă acestea răspund tuturor nevoilor dumneavoastră ca utilizator.


Scrie un comentariu

trimite