Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dosare penale pentru mai mulţi şoferi şi număr record de amenzi în acest weekend

Acest weekend a fost unul plin pentru poliţiştii de la rutieră care au deschis dosare penale pentru mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. De asemenea, aceştia au împărţit şi un număr record de amenzi şoferilor indisciplinaţi în trafic. 

Dosare penale pentru mai mulţi şoferi şi număr record de amenzi în acest weekend
Comentează 0

Doi bărbaţi au fost prinşi de poliţişti în timp ce aceştia se aflau la volanul autoturismului după ce au consumat băuturi alcoolice. Pe raza muncipiului, polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu au depistat un bărbat de 53 de ani, din Șiria, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Poetului, fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,49 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat de polițiștii Secției 2 Micălaca un tânăr din 27 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism pe strada Digului”, au transmis reprezentanţii IPJ Arad. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Cu dosar penal s-au ales şi patru bărbaţi printre care şi un minor pentru conducere fără permis. Un minor de 17 ani a fost surprins de poliţiştii la volanul unei maşini în Pâncota fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Şi poliţiştii din Şepreuş au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care conducea un moped fără ca acesta să fie înregistrat şi fără ca posesorul acestuia să deţină permis de conducere. Fără permis de conducere au mai fost depistați, un bărbat de 40 de ani, din Felnac, și pe raza localității Arăneag, un tânăr de 27 de ani, din Târnova, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

De plătit au avut şi cei care nu au respectat regimul rutier. 682 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii şoferilor în acest weekend: Dintre acestea, 303 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 379 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 27 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare”, au declarat reprezentanţii IPJ Arad. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite