Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce să alegi un gazon multisport din iarbă artificială

In lumea sporturilor profesionale, un teren de sport bine amenajat inseamna un joc mai sigur.

De ce să alegi un gazon multisport din iarbă artificială
Comentează 0

Deoarece un gazon artificial exterior nu se transforma in noroi si nu se sfasie ca iarba naturala, sunt mai putine gropi la care sportivii trebuie sa fie atenti.

Pe langa faptul ca are intretinere mai redusa, un gazon multisport din iarba artificiala nu necesita pesticide. Acest lucru economiseste timp, dar este si mai sanatos pentru mediu si pentru sportivii care joaca pe teren.

Cand a luat amploare fenomenul gazonului artificial?

La mijlocul anilor 1990, s-a produs o revolutie majora in domeniul gazonului artificial. Atunci companiile au inceput sa dezvolte o noua forma de gazon artificial multisport care a fost partial realizat din fire de polietilena si a inclus alte modificari semnificative ale compozitiei materialului pentru a face jocul mai sigur.

Odata cu noile inventii in terenurile de gazon artificial, acest tip de gazon a devenit din ce in ce mai popular atat pe stadioanele profesionale, cat si pe cele colegiale din toata tara. Astazi, popularitatea, flexibilitatea si chiar beneficiile pentru sanatate ale celor mai noi campuri de gazon artificial au ajuns chiar si la nivelul liceelor si scolilor din intreaga lume.

Particularitatile definitorii ale gazonului sintetic

Cresterea in popularitate a terenurilor de gazon artificial are patru componente principale:

  1.  nu contine pesticide
  2.  economiseste apa si costuri de intretinere
  3.  creste cantitatea numarului de jocuri care poate fi facuta pe un teren
  4.  duce la mai putine accidentari datorita suprafetei de joc imbunatatite.

Este un fenomen destul de uimitor! Ceea ce odata a fost considerat o suprafata tare si nepotrivita pentru sport, a devenit astazi un salvator pentru sanatatea si comoditatea jucatorilor de pretutindeni.

In ciuda beneficiilor protectoare ale campurilor cu iarba naturala, mai putine scoli le folosesc din cauza intretinerii suplimentare necesare si a lipsei de flexibilitate.

Gazonul artificial este mai usor de intretinut, nu necesita apa sau ingrasamant si poate gazdui o varietate de activitati. Cu gazon artificial, elevii pot exersa pe teren in aproape orice vreme, fara a deteriora solul. De asemenea, gazonul artificial nu ingheata iarna si nu se subtiaza vara.


Scrie un comentariu

trimite