Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum se face înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I, conform EDU.RO. Metodologia de înscriere, în dezbatere publică

ÎNSCRIERE CLASA ZERO. ÎNSCRIERE CLASA I. Ministerul Educației a pus joi în dezbatere publică proiectul privind metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar în anul școlar 2017 - 2018, astfel că părinţii pot consulta propunerile privind înscrierea copiilor în clasa 0 (clasa pregătitoare) şi clasa I, în acest an.

Cum se face înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I, conform EDU.RO. Metodologia de înscriere, în dezbatere publică
Comentează 0

ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE. ÎNSCRIERE CLASA I. "Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță în grupa mare", prevede proiectul MEN.

ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE. ÎNSCRIERE CLASA I. Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele școlare/unitățile de învățământ vor consilia părinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al copilului și îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluționată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

"În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscriși în grupa mare din învățământul preșcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat", se mai arată în proiect.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite