Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să economisești cerneala de la imprimantă?

Instrument absolut necesar, mai ales în birourile din diverse instituții sau chiar în cele de acasă, imprimanta are nevoie de cerneală pentru a printa documentele de care ai nevoie.

Cum să economisești cerneala de la imprimantă?
Comentează 0

Fie că este vorba despre o imprimantă clasică, cu cerneală, fie că este vorba despre una cu laser, cartușul de cerneală trebuie înlocuit sau reîncărcat periodic pentru ca imprimanta să își facă treaba ca atare. De multe ori, costurile necesare pentru cerneală sunt mari, iar printarea poate deveni destul de scumpă, însă există și modalități prin care poți face economie la consumabilele de care are nevoie imprimanta pentru a printa. 

Imprimă, pe cât posibil, în alb - negru 

Una dintre modalitățile prin care poți economisi cerneală este aceea de a imprima în tonuri de alb și negru. Este mai mult decât evident că cerneala si tonerele colorate costă mai mult, așa că dacă nu este absolut necesar să imprimi colorat, atunci folosește cu încredere opțiunea de printare alb-negru, iar costurile pentru toner suficient vor scădea considerabil. Mai mult decât atât, înainte de a printa, alege să previzualizezi documentele și acordă o atenție deosebită fonturilor și așezării în pagină, pentru a nu face risipă nici de hârtie, nici de cerneală. 

Folosește setarea de modul economic

În meniul de printare vei găsi opțiunea de imprimare pe modul de economie. Nu ezita să bifezi această căsuță, deoarece documentele standard alb-negru vor arăta impecabil chiar și cu această opțiune activată. De asemenea, poți imprima la o rezoluție standard sau alegând culoarea de imprimare mai slabă, dacă nu este vorba despre documente color. Făcând o astfel de alegere, vei câștiga nu numai consumabile, ci și timp, deoarece performanța imprimantei este maximizată, iar timpul de printare scade considerabil. 

Optează pentru variante alternative în înlocuirea consumabilelor

Este posibil să realizezi la un moment dat că dacă ai mult de imprimat în mod constant, cheltuielile în ceea ce privește tonerul cresc. Înlocuirea lor poate fi făcută și prin variante alternative: cartușele alternative și tonere compatibile. De exemplu, un toner brother tn-2411 compatibil poate fi la fel de eficient ca varianta originală, funizând printuri de înaltă calitate.

Sursa de imagine:
Thaweeporn / Shutterstock.com


Scrie un comentariu

trimite