Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să alegi periuța de dinți inteligentă ideală: ai grijă de gura ta!

Comentează 0

Cu siguranță ai auzit despre periuțele de dinți inteligente. Acestea sunt cele mai bune în materie de sănătate orală, deoarece îți permit să știi ce zone ai spălat și care nu. Au chiar și cronometre, astfel încât să știi cât timp te-ai periat - o investiție în sănătate pentru care vei fi recunoscător pe termen lung!

Există multe dispozitive inteligente disponibile în prezent. Totul a început odată cu intrarea în viața noastră a produselor portabile, iar de atunci am descoperit potențialul incredibil de a avea produse conectate. Casa noastră este plină de ele! Aparate electrocasnice, difuzoare, lumini, prize... Și chiar și periuțe de dinți!

Pentru cei care sunt în căutarea unei periuțe de dinți inteligente, iată ce trebuie să știți despre ele.

Tot ce poate face pentru tine o periuță de dinți inteligentă

Să începem cu începutul: ce face ca o periuță de dinți inteligentă să fie diferită de o periuță de dinți normală? Practic, acestea sunt dispozitive care sunt conectate la smartphone-ul dumneavoastră. Pentru a le utiliza, acestea necesită, de obicei, instalarea unei aplicații și conectarea fie prin WiFi, fie prin Bluetooth.

Prin intermediul acestei aplicații vei avea acces complet la toți parametrii privind periajul și sănătatea dinților. Elementele de bază pe care toate aceste periuțe de dinți le oferă de obicei sunt date precum:

Timpul de care ai avut nevoie pentru a te peria.

De câte ori te-ai spălat pe dinți în fiecare zi, cu orele și duratele corespunzătoare.

Cronometru, astfel încât să știi când ai terminat și să nu o folosești mai puțin timp decât ar trebui.

Multe dintre ele îți permit, de asemenea, să vezi ce dinți ai curățat și chiar te vor avertiza dacă există zone în care nu ai acordat suficientă atenție! Datorită tuturor acestor parametri, igiena gurii tale se va îmbunătăți semnificativ. Desigur, ar trebui să însoțești toate acestea de vizite la dentist, deoarece niciun obiect de uz casnic nu poate înlocui un profesionist.

Știi ce să cauți la o periuță de dinți inteligentă?

După cum probabil știi deja, există multe avantaje pe care aceste periuțe de dinți le aduc cu ele. Dacă te-ai decis deja să cumpărați una, trebuie să știi mai multe. Cum ar fi, de exemplu, ce ar trebui să cauți la o periuță de dinți pentru a te asigura că este cea potrivită pentru tine.

În ceea ce privește designul, care este primul lucru pe care îl vezi, este esențial ca mânerul să fie confortabil. Nu există o formulă pentru o perie care să fie ergonomică pentru toată lumea, așa că acesta este un aspect pe care trebuie să îl luați în considerare la un nivel mai personal. Luați în considerare grosimea mânerului și dimensiunea mâinii tale în comparație.

Capetele de perii interschimbabile sunt o necesitate. Cu toții schimbăm periuța de dinți din când în când și, în acest caz, va trebui să faci același lucru cu capul de periuță. Pentru că se uzează și își pierde specificațiile, ceea ce poate avea un efect negativ asupra periajului.

Trecând la factori mai tehnici, există două tipuri de periuțe de dinți electrice, în funcție de tehnologia de mișcare.

În primul rând, există tipuri rotative. În acest caz, mișcarea se realizează prin rotirea capului de perie în jurul dintelui. Acest lucru înseamnă că trebuie să muți și periuța de dinți, la fel ca în cazul periuțelor de dinți tradiționale.

Pe de altă parte, le poți găsi cu tehnologie sonic motion, precum Philips Sonicare. Acestea vibrează singure și tot ce trebuie să faci este să pui periuța pe dinte pentru ca acestea să-și facă magia.

Senzorii de presiune detectează cât de tare freci. Datorită acestui lucru, îți pot semnala dacă pui prea multă presiune pe gingii, de exemplu, pentru a evita rănirea.

În funcție de senzorii pe care îi are periuța de dinți, aceasta va afișa anumite date sau altele. Cel puțin, ar trebui să vă spună cât timp îți ia să te speli pe dinți și cât de des te speli. Dacă îți poate spune și presiunea exercitată și zonele pe care le-ai periat, cu atât mai bine!

Multe aplicații îți vor permite să incluzi memento-uri, astfel încât să nu uiți niciodată să te speli pe dinți. Este un plus, dar probabil că nu ai nevoie de el.

Există și unele care te anunță când ai ajuns la două minute. Este foarte convenabil, pentru că vei ști exact când ați atins timpul minim recomandat. Mai mult, există unele perii care merg mai departe și îți permit să setezi cronometre de 30 de secunde pentru a ști când trebuie să schimbi zonele.


Scrie un comentariu

trimite