Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ambasadorul Chinei, prezent la Casa Româno-Chineză Arad și inaugurarea primului club româno-chinez din țară, la Pecica

Casa Româno-Chineză a fost ieri gazda delegației Excelenței Sale Xu Feihong, ambasadorul Chinei la București, care a vizitat Aradul pentru a doua oară.

Ambasadorul Chinei, prezent la Casa Româno-Chineză Arad și inaugurarea primului club româno-chinez din țară, la Pecica
Comentează 0

Principalul scop al vizitei Excelenței Sale a fost inaugurarea primului Club Pro China din România, la Pecica. Dar pentru început, să vedem cum s-a desfășurat întâlnirea presei cu Excelența Sa, Xu Feihong.

Gazda conferinței de presă și a acestei întâlniri a fost desigur Casa Româno-Chineză, reprezentată prin prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele filialei Arad care a ținut să le mulțumească membrilor delegației și nu numai, în mai multe rânduri:

„Sunt onorată că ați acceptat invitația noastră și în prezența Excelenței voastre vreau adresez mulțumiri de trei ori. Aș vrea să le mulțumesc consilierilor locali, care au votat în unanimitate proiectele Casei Româno-Chineze, atât celor de dreapta, cât și celor de stânga. Îi mulțumim domnului primar, Gheorghe Falcă și vreau să îi aducem un elogiu pe această cale pentru spijinul acordat.

De asemenea aș dori să mulțumesc presei arădene care fără constrângeri politice sau financiare apreciază și promovează relațiile româno-chineze și activitatea pe care o desfășurăm.

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc distinselor doamne care reprezintă Asociația Con Brio prin membrele sale: doamna Viorica Popescu, un strălucit avocat, Ana Maria Dragoș, specialist la vârf în managementul cultural și organizațional, dr. Liliana Bran, doctor în medicină și directorul învățământului medical din Arad, Tabita Alexa, una dintre cele mai bogate femei din Arad, cu un succes obținut prin propriile sale puteri și multă muncă, care este la vârf în domeniul de administrare de afaceri și nu în ultimul rând, Ramona Pencea, președintele Patronatului Psihologilor de Liberă Practică din Zona de Vest.”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Excelența Sa a ținut să mulțumească la rândul său, președintelui Casei Româno-Chineze pentru eforturile sale: „În primul rând vreau să îi mulțumesc doamnei președinte Mihuț, care a făcut multiple eforturi pentru formarea relațiilor chinezo-române. În fiecare an, Casa Româno-Chineză organizează un forum cultural româno-chinez, urmat de o carte. Data trecută s-au făcut propuneri legate de proiecte de cooperare pe care doamna Mihuț le-a trimis la Ambasadă."

Ambasadorul a ținut să spună că "doamna Mihuț se ține întotdeauna de cuvânt, prin urmare atunci când promite, și face, de asemenea este foarte dedicată și preocupată de promovarea relațiilor dintre cele două țări."

"Odată cu dezvoltarea relațiilor de prietenie, ne-am bucurat de un sprijin deosebit din partea Consiliului Județean, Prefecturii și Primăriei Arad, a oamenilor de afaceri și a societății civile." a mai adăugat ambasadorul.

Printr-o modestie cum rar întâlnim, Excelența Sa Xu Feihong a susținut că “ambasada nu a făcut atâtea eforturi precum a făcut Casa Româno-Chineză din Arad."

“Pe viitor, vrem să lucrăm proactiv pentru cooperarea între localitățile din China și România. De aici vom pleca la Pecica unde vom participa la inaugurarea Clubul Pro China, o organizație de prietenie, cum este și Casa Româno-Chineză din Arad. Acum construim un edificiu, iar doamna Mihuț pune temelia”, susține Excelența Sa Xu Feihong.

După finalizarea acestei întâlniri, delegația s-a îndreptat spre Pecica, unde s-au vizitat mai multe puncte importante, începând cu ferma de bivoli și binecunoscuta fabrică-brand de pâine din Pecica, de asemenea momentul mult așteptat, inaugurarea primului club româno-chinez din țară, condus de primarul Petru Antal.

 

Galerie foto (25)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite