Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădeanca bursieră care studiază în China, susținută de Casa Româno - Chineză Arad

Arădeanca bursieră care studiază în China, susținută de Casa Româno - Chineză Arad
Comentează 0

Daiana Dan este unul dintre cei trei români trimiși cu bursă în China pentru studii, ceilalți bursieri fiind din Pitești.

“În acest moment în China sunt 3 bursieri români, în anul I și II de studii, dintre care unul este din Arad, se numește Dan Daiana, studiază limba chineză și ne-a mărturisit că lucrează în totalitate numai în această direcție, de muncă intensă, întreaga zi fiind dedicată studiului.” a relatat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele filialei arădene a CRC.

O selecție bazată pe meritocrație a adus-o pe Daiana în frunte, fapt pentru care ea a primit această bursă pentru a studia în China.

“Studiez în primul an la Universitatea Normală din Nanjing, unde învăț bazele limbii chineze pentru că în următorii ani urmează să studiez limba chineză în Shanghai. Petrec 8 ore în cadrul universității, 5 ore studiez împreună cu profesorii, iar 6 ore sunt dedicate studiului individual, cursurile desfășurându-se doar în limba chineză.

Această bursă este în valoare de 2500 de yeni, o vom primi timp de 5 ani și este obținută de către Ambasada Chinei în România și Casa Româno – Chineze Arad, cărora doresc să le mulțumesc, de asemenea doresc să îi mulțumesc și domnului ambasador Xu Feihong.

Încă din prima zi, am avut ocazia să descopăr felul de a fi a poporului chinez, sunt niște oameni minunați, buni și calzi care s-a întâmplat să mă ajute fără să ceară nimic în schimb.” a povestit arădeanca.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite