Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CORONAVIRUS. Cehia a intrat în starea de URGENŢĂ din nou

Cehia a intrat din nou în starea de urgenţă în noaptea de duminică spre luni. Guvernul de la Praga a luat această decizie din cauza "creşterii semnificative" a numărului de infecţii cu noul coronavirus.

CORONAVIRUS. Cehia a intrat în starea de URGENŢĂ din nou
Comentează 3

Autorităţile din Cehia pot, în aceste condiţii, să restricţioneze libertatea cetăţenilor de a se întâlni. De asemenea, vor putea fi aplicate amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală, notează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Stare de urgenţă în Cehia. Noi restricţii vor fi aplicate

Cehia a mai instituit starea de urgenţă de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai. De această dată, frontierele Cehiei vor rămâne, însă, deschise.

La evenimente şi adunări publice, numărul maxim de participanţi este de 10 în interior şi 20 în aer liber. De asemenea, evenimentele sportive profesioniste se vor desfăşura fără spectatori.

După instituirea stării de urgenţă, companiile, magazinele şi restaurantele nu sunt afectate de aceste noi reglementări.

Cehia a raportat aproape 4.000 de cazuri de COVID-19

Cehia a atins vineri un nou record privind numărul de contaminări cu COVID-19, când au fost înregistrate 3.792 de cazuri. În medie, s-au infectat cu noul coronavirus 303.3 persoane la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile.

Spania este singura ţară care o depăşeste, cu o medie de 319.3 la sută de mii de locuitori.

Sursa: romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite