Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord; noul monarh are legături puternice cu România

Charles al III-lea a devenit, oficial, noul monarh al Marii Britanii și Irlandei de Nord, într-o ceremonie grandioasă, care a culminat cu mult așteptata ieșire în balconul Palatului Buckingham. Alături de el a fost bineînțeles și noua Regină a Regatului, Camilla, precum și membrii familiei regale, scrie realitatea.ro.

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord; noul monarh are legături puternice cu România
Comentează 1

Ziua a fost plină de momente pe care britaniocii și turiștii din întreaga lume le-au trăit la intensitate maximă. De la cei mici, la cei mai mari, cu toții au vrut să vadă cum se scrie istoria în timp real. Printre oaspeți s-au aflat 100 de șefi de stat, iar ceremonia religioasă a avut o durată mai mică, fiind redusă de la trei, la două ore. 

La grandiosul eveniment a fost prezent și președintele României, Klaus Iohannis alături de prima doamnă Carmen Iohannis. Președintele SUA, Joe Biden, a fost reprezentat de soția sa. Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a fost și ea prezentă. Evenimentul a fost marcat de tradiție și a beneficiat de implicarea largă a forțelor militare, în timp ce 11.500 de polițiști au patrulat pe străzile Londrei pentru a asigura securitatea. 

Trebuie spus că noul monarh al Marii Britanii şi Irlandei de Nord are legături puternice cu România, atât din punct de vedere al familiei, cât şi de suflet, regele Charles deţinând o casă la Viscri, satul său de suflet din Transilvania.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: fanatik.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite