Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce mesaj transmite europarlamentarul Gheorghe Falcă cu prilejul zilei de 9 Mai

9 Mai este o zi cu o încărcătură istorică puternică, atât pentru România, cât şi pentru Europa. În aceste condiţii, europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, a transmis un mesaj în care vorbeşte despre elementele care definesc această zi.

Ce mesaj transmite europarlamentarul Gheorghe Falcă cu prilejul zilei de 9 Mai
Comentează 0

„Astăzi, 9 mai, ne bucurăm de o dublă sărbătoare: Ziua Independenței României, la 1877, dar și Ziua Europei când, în 1950, într-un discurs istoric, Robert Schuman punea piatra de temelie la ceea ce avea să devină Uniunea Europeană.

Ambele evenimente sunt fundamentale și definitorii pentru noi, pentru România de azi dar și pentru cea de mâine, pentru România generațiilor viitoare.

Fără legătură directă între ele, aceste date au însă în comun două lucruri esențiale, cred eu: viziunea și curajul.

În cazul Independenței, a fost geniul acelei generații de a vedea posibilă o Românie care să se afirme ca stat de sine stătător și curajul de a lupta pentru această idee.

În cazul UE, a fost viziunea, ce părea imposibilă după anii de război, a unei Europe unite și curajul de a face pași concreți în contextul în care o parte a continentului se afla sub ocupația trupelor staliniste!

Ca români și ca europeni, la fel ca la 1877, la fel ca la 1950, avem nevoie și azi de viziune și de curaj la fel cum, pentru a duce mai departe proiectul nostru comun, democratic - pentru că, iată, am onoarea de a vă scrie în calitate de parlamentar european român - avem nevoie de o Europă unită și independentă în care România să ocupe locul pe care îl merită și pentru care au luptat și s-au sacrificat generații întregi.

Lor le mulțumim, cu recunoștință, iar pentru generațiile care vin avem datoria azi, acum, să construim prin fapte viitorul mai bun pe care ni-l dorim împreună”, a scris pe Facebook Gheorghe Falcă.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite