Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Carmen Șatran nu va fi eliberată condiționat

Tribunalul Cluj a decis că arădeanca din Ineu nu va fi eliberată condiționat, iar hotărârea este definitivă. Asta după ce Judecătoria Gherla a admis propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla și a decis, astfel, eliberarea condiționată a arădencei. Decizia nu era definitivă, ea fiind contestată în 3 zile de la comunicare.  Carmen Șatran va trebui să aștepte până în iulie pentru a avea posibilitatea de a fi eliberată. 

Carmen Șatran nu va fi eliberată condiționat
Comentează 0

Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva sentinţei penale nr. 267/14.03.2022 a Judecătoriei Gherla, pe care o desfiinţează integral şi rejudecând: Respinge, ca nefondată, propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare condiţionată a condamnatei S.C., aflată în Penitenciar Gherla. Stabileşte data de 01.07.2022, după care o nouă cerere privind liberarea condiţionată poate fi formulată. În baza art. 275 alin. (3) şi (6) din C. proc. pen., Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului din oficiu P.R.I., în sumă de 313 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluția Tribunalului Cluj. 

Tânăra condamnată pentru uciderea şi tranşarea lui Trifu Schrott, trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuţie eliberarea sa condiţionată. Până în 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din penitenciar, Carmen Şatran a executat efectiv 4.422 de zile. Condamnata a câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii. De asemenea, fosta studentă de la Medicină a mai câştigat 428 de zile prin muncă.

Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a condamnatei pentru omor. Judecătorul a considerat că, deşi Carmen Şatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară. Carmen Șatran a contestat hotărârea Judecătoriei Gherla la Tribunalul Cluj. Instanța din Cluj avea să fixeze data de 2 martie 2022. 


Scrie un comentariu

trimite