Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campionatele Mondiale de Fotbal-Tenis. Salbă de medalii pentru salontanii de la Tengo

Reprezentativa României la fotbal-tenis, cu șapte sportivi salontani în lot, a dominat Campionatele Mondiale de Fotbal-Tenis care a avut loc în perioada 29 septembrie – 3 octombrie la Complexul Olimpic de la Izvorani.

Campionatele Mondiale de Fotbal-Tenis. Salbă de medalii pentru salontanii de la Tengo
Comentează 0

Evenimentul organizat de Federația Română de Fotbal-Tenis (președinte Frederico Tavares) în colaborare cu Federația Internațională (FIFTA) și-a desemnat câștigătorii la mai multe categorii, seniori (masculin, feminin și mixt), U21 (masculin și mixt), respectiv juniori. Reprezentativa României a dominat competiția în mod autoritar, reușind să se claseze pe prima treaptă a podiumului la 11 din cele 13 categorii de concurs.

La juniori, s-a remarcat Halász Dániel care a devenit campion mondial la proba de simplu, cucerind argintul la proba de dublu.
La categoria U21 mixt, salontanii au urcat de două ori pe prima treaptă a podiumului, la dublu și la triplu, prin trioul Lăzău Norbert, Alexandra Tamba, Andreea Neag, aceasta din urmă făcând parte și din echipe de triplu care s-a clasat pe primul loc la senioare.

Nagy Darius a obținut aurul la seniori mixt, alături de Anamaria Gherghel. Proba masculină de seniori a adus alte trei medalii de aur pentru Salonta și România prin Alex Sorean (campion Mondial la simplu și dublu alături de Nagy Darius), dar și prin echipa de triplu din care au făcut parte Nagy Darius și Vasile Sorean jr.

Vasile Sorean sr., președinte Tengo Salonta: ”Am fost onorați de faptul că din reprezentativa României care a obținut rezultate remarcabile la ediția din acest an a Campionatului Mondial de fotbal-tenis au făcut parte și șapte sportive ai clubului nostru. În ciuda greutăților cauzate de pandemie, acești copii au muncit mult și în acest an culegând roadele atât la Campionatul Național, cât și la cel Mondial găzduit de România. Aceste rezultate sunt o recunoaștere a valorii sportivilor, dar și a activității pe care o desfășurăm în cadrul clubului”.

Sezonul intern nu s-a încheiat deocamdată pentru sportivii clubului salontan care pregătesc ultima etapă a Campionatului României la tenis cu piciorul, competiție organizată de Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor la care participă 8 formații din mai multe zone ale țării. Runda cu numărul șase, ultima din cadrul ediției 2021, va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, la Salonta și va fi urmată de premierea celor mai bune echipe din cadrul întrecerii. La doar o săptămână după acest eveniment, municipiul bihorean de lângă graniță va găzdui a doua ediție a Master Cup, competiție ce va reunit cele mai bune patru echipe din Campionatul Național de Fotbal-Tenis organizat de Federația Română de Fotbal-Tenis (regulament FIFTA) și Campionatul României la Tenis cu Piciorul, organizat de AJFT Bihor (regulament UNIF). Fanii pot sa urmareasca meciurile in direct pe canalul YouTube AJFTB.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite