Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Cadou” de Valentine's Day: Firmă amendată cu... 70.000 de lei pentru mizeria făcută în Parcul Natural Lunca Mureşului

O societate comercială a confundat Parcul Naţional Lunca Mureşului cu o groapă de gunoi, iar acum este bună de plată. Amenda aplicată de Poliţia Locală este destul de consistentă. În plus, vinovaţii prinşi asupra faptului au fost obligaţi să facă curăţenie. Şi când te gândeşti că  acţiunea poliţiştilor locali a avut loc chiar de Valentine's Day...

„Cadou” de Valentine's Day: Firmă amendată cu... 70.000 de lei pentru mizeria făcută în Parcul Natural Lunca Mureşului
Comentează 0

„Urmare a sesizărilor din partea personalului aparținând «Parcului Natural Lunca Mureșului» privind identificarea unei zone din perimetrul ariei protejate utilizată ca loc de abandonare a deșeurilor, în data de 14.02.2022, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad - Biroul Protecția Mediului, au reluat verificările din teren. De această dată, a fost posibilă nu doar confirmarea celor semnalate, ci și identificarea persoanei juridice autoare a deversării ilegale în aria protejată.

Firma respectivă, cu sediul în Arad, a descărcat preponderent resturi din construcții (moloz, gresie și faianță spartă, recipiente cu adezivi), bucăți din pvc, dar și deșeuri menajere în apropierea râului Mureș, pe marginea unui drum de acces spre zona cunoscută sub numele de «Insula a Treia».

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind eliminarea deșeurilor (Ordonanta de Urgențã 92/2021), constând în predarea acestora către un operator autorizat în acest scop și ținând cont de zona în care aceste deșeuri au fost abandonate, persoanei juridice i-a fost aplicată amendă contravențională în cuantum de 70.000 lei, în acelasi timp fiind obligată să procedeze la curățarea terenului, ridicarea materialelor și eliminarea acestora conform reglementãrilor legale în vigoare”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

       

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite