Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BlackBerry OS: toate serviciile oprite definitiv din 4 ianuarie 2022

Se întoarce o altă pagină din istoria industriei de telefonie mobilă. BlackBerry, un jucător major de pe piață în anii 90 și 2000, a anunțat în 30 decembrie, închiderea serviciilor Blackberry OS și BlackBerry PlayBook OS. Din 4 ianuarie 2022, anumite funcții esențiale precum apelurile, SMS-urile sau navigarea pe internet prin intermediul datelor mobile nu vor mai funcționa „fiabil”, potrivit producătorului.

BlackBerry OS: toate serviciile oprite definitiv din 4 ianuarie 2022
Comentează 0

BlackBerry a fost un jucător important în industria telefoanelor mobile în anii 90 - 2000. Obișnuit să-și lanseze dispozitivele cu propriul sistem de operare, compania canadiană a luat o decizie importantă în 2015, hotărând să treacă la Android, cu BlackBerry Priv. De la acea dată, conform PhonAndroid, BlackBerry și-a abandonat treptat activitatea de producător de smartphone-uri pentru a se concentra pe "furnizarea de software și servicii inteligente de securitate companiilor".

Știind acest lucru, trebuia să vină o zi în care BlackBerry să pună capăt serviciilor existente pentru sistemele sale de operare anterioare precum BlackBerry 7.1 și versiunile anterioare, BlackBerry 10 sau chiar BlackBerry Playbook 2.1 și versiunile anterioare. Credem că de BlackBerey era nevoie pe piață, sunt telefoane foarte bune și compania putea să concureze la orice oră cu telefoanele de top Samsung și de la alți producători.

Acum brandul canadian tocmai a oficializat știrea: din 4 ianuarie 2022, toate dispozitivele care folosesc unul dintre aceste sisteme de operare nu vor mai funcționa în mod fiabil, în special în ceea ce privește datele mobile, SMS-urile, telefonul și apelurile de urgență.

De asemenea, BlackBerry mai spune că Wi-Fi ar putea să nu funcționeze corect, în timp ce aplicațiile native precum BlackBerry Link, BlackBerry Desktop Manager, BlackBerry Protect, BlackBerry Messenger și BlackBerry Blend „vor avea, funcționalități limitate”. 4 ianuarie 2022 va marca, de asemenea, sfârșitul BlackBerry PlayBook. Funcțiile acestei tablete lansate în urmă cu zece ani vor fi și ele restricționate la această dată. Mai jos aveți lista completă a dispozitivelor afectate de încheierea serviciilor programate pentru acea dată:

  • BlackBerry Bold
  • BlackBerry Curve / BlackBerry Curve 9330
  • BlackBerry Tour / BlackBerry Global
  • BlackBerry Curve 2
  • BlackBerry Storm / BlackBerry Storm 2
  • BlackBerry Torch
  • BlackBerry 8703e
  • BlackBerry 7250 EVDO
  • BlackBerry Pearl / BlackBerry Flip
  • Smartphone BlackBerry Classis
  • BlackBerry Q10 / BlackBerry Z10 / BlackBerry Z30

Deloc surprinzător, producătorul îi sfătuiește pe proprietarii acestor dispozitive să opteze pentru achiziționarea unui telefon nou, în timp ce clienții cu o adresă de e-mail găzduită la BlackBerry vor trebui să migreze la o nouă adresă.

Sursa Foto: BlackBerry
 


Scrie un comentariu

trimite