Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Beneficiile masajului cu ulei de cocos

Masajul este o metodă folosită pentru relaxarea corpului și eliminarea stresului. Fiecare dintre noi ne putem bucura de un mesaj, atât la spa, cât și la o clinică de specialitate sau acasă.

Beneficiile masajului cu ulei de cocos
Comentează 0

Masajul ajută la reducerea stresului, a durerii și a tensiunii musculare. În funcție de uleiul folosit, masajul poate ajuta la revitalizarea celulelor pielii. Astfel, pielea devine mai moale și mai catifelată.

Masajul este foarte benefic și pentru cei care se confruntă cu tulburări digestive, insomnii provocate de stres, dureri de cap și sindromul miofascial. Oamenii apelează la ajutorul unui maseur profesionist și pentru a se relaxa.

Uleiul de masaj dictează eficiența masajului. Dacă acesta este unul de calitate poate oferi beneficii uimitoare. În ultimul timp se folosește frecvent uleiul de cocos pentru masaj.

Ulei de cocos - beneficii

Deși uleiul de cocos nu este folosit de mult timp în Occident, acesta are o istorie veche în zonele tropicale. Oamenii care locuiesc în aceste regiuni, au aflat de mult timp despre beneficiile nucii de cocos, așa că au început să o folosească destul de des. Foarte important a nu se confunda uleiul de cocos cu uleiul cu aroma de cocos, fiind lucruri diferite.

Uleiul de cocos este foarte bun pentru masaj deoarece are următoarele proprietăți și beneficii:

Proprietăți antimicrobiene

Uleiul de cocos conține trigliceride cu catenă medie (MCT), excelente în tratarea infecțiilor bacteriene, virale ori fungice. De asemenea, uleiul de cocos mai conține acid lauric și capric, două tipuri de acid cu proprietăți antimicrobiene.

Dacă este aplicat pe piele, uleiul de cocos protejează împotriva bacteriilor dăunătoare.

Menține sănătatea pielii

Acest tip de ulei conține vitamina E, cunoscută pentru senzația de catifelare pe care o oferă pielii. De asemenea, vitamina E are efect hidratant și ajută la menținerea apei în țesuturi.

Se absoarbe ușor

Dacă uleiul de masaj se absoarbe ușor, înseamnă că este bun. Pentru a îmbunătăți eficiența uleiului putem adăuga și câteva picături de ulei esențial de lavandă ori de migdale.

Efect anti-îmbătrânire

Odată cu trecerea anilor, pielea își pierde elasticitatea, flexibilitatea și culoarea. Uleiul de cocos reușește însă să-i ofere pielii un aspect întinerit, deoarece conține vitamine cu efect antioxidant.

Nu lasă urme

Cele mai multe uleiuri de masaj lasă pete, însă uleiul de cocos se absoarbe rapid, fără a lăsa urme.

Beneficii musculare

Un masaj cu ulei de cocos poate ajuta la relaxarea mușchilor încordați. Când te întorci de la sală, roagă-ți partenerul să-ți facă un masaj cu ulei de cocos.

Cine poate beneficia de un masaj cu ulei de cocos?

Oricine se poate bucura de beneficiile unul masaj cu ulei de cocos, deoarece nu are efecte adverse. Dacă vrei să sporești efectele uleiului de cocos adăugând alte tipuri de ulei esențial, ar fi bine să te consulți mai întâi cu un terapeut. Uleiul de poate ajuta:

  • Să te relaxezi, dacă ești stresat fizic ori mental
  • Să-ți hidratezi pielea
  • Să ai parte de un somn odihnitor

Când apelezi la masajul cu ulei de nucă de cocos, trebuie să ții cont de următoarele lucruri:

  • Folosește ulei de nucă de cocos extra-virgin
  • Nu încerca tehnici de masaj complicate, dacă nu ești maseur

Amintește-ți că este esențial să ceri acordul unui specialist înainte de a adăuga alte tipuri de uleiuri esențiale în uleiul de cocos pentru a preveni apariția reacțiilor alergice.


Scrie un comentariu

trimite