Ziua MOȚIUNII! Opoziția încearcă să dărâme Guvernul Tudose
Moţiunea de cenzură inițiată de PNL pentru a demite a Guvernului Tudose va fi dezbătută şi votată joi, începând cu ora 11. Opoziţia cere demisia premierului şi a cabinetului său, în principal pentru haosul declanşat de măsurile fiscale. Cu toate acestea, calculele nu îi ajută foarte mult pe liberali: întrucât UDMR nu susține moțiunea, PNL mai are nevoie de cel puțin 60 de voturi, astfel încât Guvernul să fie demis.
Moţiunea de cenzură inițiată de liberali a fost depusă la Parlament vinerea trecută şi a fost citită luni după-amiază într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Ludovic Orban a anunţat luni că liberalii vor organiza din nou proteste în toate judeţele din ţară și în București, la Parlament, în ziua în care va fi dezbătută şi votată moţiunea.
Liderul PNL a spus că singura problemă pe care o au liberalii este atitudinea obstrucţionistă a majorităţii care, în opinia sa, special nu a stabilit un calendar clar al dezbaterii moţiuni de cenzură astfel încât să le reducă capacitatea organizatorică.
Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi
„Vă îndemnăm să votaţi pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură şi retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că ştim că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriţi distrugerea economiei, încetaţi atacul la Justiţie, nu scoateţi România din Uniunea Europeană!”, afirmă PNL în moţiunea de cezură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.
PNL susţine că demiterea Guvernului Tudose trebuie să ducă “imediat şi automat la abrogarea ordonanţelor de urgenţă care au generat haosul fiscal şi să oprească atacul la independenţa Justiţiei”. „Actuala guvernare PSD-ALDE a reuşit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate şi educaţie, la fiscalitate, justiţie sau infrastructură”, arată PNL.
PNL îi îndeamnă pe liderii coaliţiei să “îndrăznească să creadă” că preţurile la carburanţi au crescut cu 12% numai din august până în noiembrie, electricitatea s-a scumpit cu 7% în octombrie faţă de septembrie, şi cu 12% faţă de decembrie anul trecut, cursul a depăşit 4,64 Lei/Euro şi indicele ROBOR este la un nivel mai mult decât dublu faţă de începutul anului (de la 0,8% la peste 2%).
Sursa realitatea.net