Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lipsa ultrașilor, de bun augur: UTA – Petrolul 3-1, după ce Bătrâna Doamnă a jucat mai bine de o repriză în zece (FOTO)

Din cauza unui conflict cu Mircea Rednic și elevii săi, un conflic în care ambele părți au partea lor de vină, galeria UTA-ei a lipsit de la partida desfășurată astăzi, pe Arena Francisc Neuman, în compania Petrolului. În semn de solidaritate cu ultrașii arădeni, nici ploieștenii din Peluza Ilie Oană nu s-au prezentat la meci. Spectacolul din tribune a avut de suferit, dar nu și cel de pe teren, unde UTA reușește să obțină prima victorie pe teren propriu din acest sezon, impunându-se cu 3-1, în urma unui meci frumos.

Sperăm ca ultrașii și echipa să se împace, chiar dacă șansele de reconciliere între galerie și conducerea Bătrânei Doamne sunt extrem de mici. Până atunci, nu putem să nu constatăm că lipsa ultrașilor din tribune a fost de bun augur pentru elevii Puriului, care reușesc să lege două victorii și cu 15 puncte, urcă provizoriu de pe locul 11 pe 7.

Lipsa ultrașilor, de bun augur: UTA – Petrolul 3-1, după ce Bătrâna Doamnă a jucat mai bine de o repriză în zece (FOTO)
Comentează 1

După o primă repriză disputată, cu ocazii la ambele porți, Bătrâna Doamnă intră la cabine cu un avantaj de două goluri, dar și cu un jucător în minus.

Dacă Petrolul putea deschide scorul încă din minutul 4, prin Rădulescu, UTA ratează și ea în minutul 14, prin Kadiri, care înțeapă un balon din interiorul careului, în stil de mare atacant, trimite la colțul scurt, dar Zima este la post. Arădenii aveau să deschidă scorul în minutul 32, când Hrezdac îl presează pe Huja care „fructifică” o centrare venită de la Râpă. În minutul 38, Cîmpanu îl invinge și el pe Zima dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Vine însă minutul 43, când Kadiri nu se poate controla și îl lovește cu palma în față pe Dumitriu în timpul unei confruntări pentru balon. Deși într-o primă fază a văzut doar galben, centralul Horia Mladinovici este chemat la monitor, vede cum s-a petrecut faza, îi anulează cartinașul galben și îi dă roșu, nigerianul lăsându-și echipa în zece oameni.

UTA înscrie în zece oameni

După reluare, oaspeții reduc rapid din diferența de pe tabelă. În minutul 53, Gicu Grozav șutează, Robert Popa respinge, dar Tudorie, fostul atacant al UTA-ei este atent și înscrie pentru 2-1. Au fost nevoie însă de câteva minute ca reușita sa să fie validată de VAR. Imediat după ce UTA repune balunul în joc de la centrul terenului reușește să înscrie pentru 3-1. Omondi trimite pentru Costache, acesta pătrunde în careu și îi pasează lui Hrezdac, mingea trece pe lângă Zima, iar mijlocașul arădeam înscrie în poarta goală. Era minutul 57 și elevii lui Mircea Rednic reușeau un gol de moral, deși erau cu un jucător în minus. În minutul 72, Zsori putea înscrie și el din lovitură liberă, iar șase minute mai târziu, Petrolul acuză un henț în careu făcut de Poulolou, dar mingea a fost anterior atinsă cu mâna de petrolistul Akosah. În continuare, UTA reușește să se apere cu succes până la final și își trece în cont toate cele trei puncte puse în joc.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Mircea Rednic, respectiv Mehmet Topal.

UTA: R. Popa – Râpă, Poulolo, Conte, Trif – Hrezdac, Van Durmen – Cîmpanu (Zsori) (Cristea), Costache (Benga), Omondi – Kadiri. Rezerve: Mitrovic – Borcea, C. Mihai, J. Pedro, Benga, Mabea, Dumiter, Zsori, Fabry, Ghezali, R. Cristea.

Petrolul: Zima – Ricardinho, Stănică, Huja, Dumitriu (Irobiso) – Keita (Akosah-Bempah) – Rădulescu (Tolea), Hanca, Jyry, Grozav (Moussaki )– Tudorie. Pe bancă: Eșanu – Papp, Jahic, Roche, Tolea, D. Radu, Mateiu, Akosah-Bempah, Irobiso, Moussaki.

Partida a fost condusă la centru de Horia Mladinovici, ajutat la cele două tușe de Ferencz Tunyogi și Cosmin Bojan, arbitru de rezervă fiind  Florin Mazilu, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Iulian Dima și Sorin Vădana. În ceea ce privește observatorii, aceștia au fost Octavian Șovre (FRF) și Daniel Kassai (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

 

 

Galerie foto (32)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite