Tinerii de la Biserica Baptistă Maranata duc vestea nașterii Mântuitorului
Cea mai frumoasă noapte din an este cu siguranță seara Ajunului de Crăciun, este seara binecuvântată de Dumnezeu, noaptea în care L-a trimis pe Fiul Său pe pământ să ne mântuiască și parcă tot pământul vibrează de bucurie.
Colindul din noaptea de Crăciun este ceva înălțător, ceva care ne face să simțim dragostea lui Dumnezeu mai aproape de noi și parcă toate stelele cerului stălucesc mai intens. Sărbătoarea Crăciunului este de asemenea cea mai frumoasă sărbătoare a anului și nici o altă sărbătoare nu aduce atâta bucurie în sufletele noastre ca sărbătoarea Crăciunul. Din păcate, în ultima perioadă parcă nu se mai simte, mai ales la oraș, acel....farmec al Crăciunului, colindele și acel spirit al sărbătorilor de iarnă. De vină este poate sistemul în care trăim, în care nimeni nu mai are răbdare, totul este contra cronometru, iar în luna decembrie începe un dute-vino obositor și ne trezim de multe ori că am trecut prin sărbătorile de iarnă fără să le simțim farmecul, uitându-ne doar la frigiderele pline cu de toate.
La țară, din fericire, încă se mai păstrează obiceiurile și tradiția sărbătorilor, acolo colindul copiilor este ceva indispensabil, totul are alt farmec și produce multă bucurie. Copii se bucură așteptând ziua colindului cu nerăbdare ,entuziasmați de darurile primite de la colindat, de cozonaci sau colăcei, de cârnați sau câțiva lei, iar ,,gazdele” la rîndul lor se bucură de colindul divin, de vestea nașterii lui Isus, simțindu-se cu adevărat Crăciunul în fiecare casă. Acolo, la sate, copiii nu au uitat să fie copii și sunt încurajați de părinți și rude, iar primăriile susțin tradițiile și obiceiurile creștinești și astfel se simte sărbătoarea în sine. La orașe însă, copiii parcă nu mai vor să colinde pentru că tehnologia și comoditatea le răpesc timpul și poate că nici părinții nu-i mai încurajează să meargă la colindă. Dacă ar fi să privim în urmă cu 20 de ani, am putea vedea diferențele, pentru că atunci răsunau străzile cartierelor (cel puțin din Arad) de colindele lui Ștefan Hrușcă la fiecare geam sau balcon, de colindători , iar acum...nimic. Nu se mai aude niciun colind și parcă totul e pustiu și e trist pentru că se va pierde tot ce este frumos, se va pierde esența sărbătorii.
Nu vreau să creadă cineva că țin partea vreunui cult anume, dar am tot respectul pentru cei care încă consideră că a vesti nașterea Mântuitorului este ceva frumos și creștinesc. Tinerii de la Biserica Baptistă Maranata Arad colindă în fiecare an prin oraș în noaptea de Ajun și este un lucru care trezește în noi acel dor după Dumnezeu, după divinitate, iar atunci când auzim duios colindul, parcă ne tresaltă inimile de bucurie, o bucurie a sufletului. În fiecare an acești tineri colindă prin cartierele Aradului și mai departe, în afara orașului la Vladimirescu , Horia sau alte localități din împrejurimi. Azi-noapte acești tineri au ajuns pînă la Pecica și au colindat familia d-lui Petru Antal, primarul orașului, ducând cu ei ,,Vestea bună”. Câte astfel de grupuri de colindători mai sunt oare în Arad ? Odată cetele de colindători se întâlneau pe străzi, iar acum abia se mai aud colindători. Cred că acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toate confesiunile religioase și școlile, dar nu numai, pentru că odată cu dispariția colindului va dispărea și esența acestei sărbători a Crăciunului. Haideți să nu lăsăm ca acest lucru să se întâmple pentru că noi, românii, am fost recunoscuți în toată Europa pentru sărbătorile frumoase de Crăciun, fiind poate țara în care Nașterea Domnului Isus a fost sărbătorită cu adevărat creștinește și fiecare român, indiferent pe unde era prin lume, dar întotdeauna își dorea sărbătorile acasă.
Redacția ziarului www.arq.ro urează tuturor cititorilor ,,Sărbători alese și binecuvântate alături de cei dragi, iar nașterea lui Isus în ieslea Betleemului să fie un prilej de mare bucurie pentru noi toți”.