Glasspandoor susține implementarea panourilor fotovoltaice în școli
Educația este cel mai important proces încă de la vârste fragede, dar ea nu se rezumă doar la copii. Ajunși la maturitate, continuăm să învățăm. Tocmai de aceea, Glasspandoor vine în ajutorul oamenilor cu informații despre fiecare produs pe care îl comercializează, dincolo de detaliile tehnice. Încercăm să educăm la rândul nostru consumatorii pentru a face cele mai bune alegeri pentru locuința lor.
Gama Glasspandoor s-a mărit recent și am introdus panourile fotovoltaice, de îndată ce am înțeles că sunt o soluție pentru problemele cu care ne confruntăm, pentru criza energetică, dar și pentru că sunt eco-friendly, nu dăunează mediului înconjurător. Înainte de a anunța clienții despre noile produse, am avut o perioadă în care ne-am ocupat de informarea lor asupra panourilor fotovoltaice atât prin postările din social media, cât și prin articole de blog, unde am abordat teme plecând de la ce sunt aceste panouri solare, până la utilitatea lor și ce presupune o astfel de investiție.
Ce ne bucură extrem de tare este să vedem că românii înțeleg și sunt foarte receptivi la informațiile legate de aceste tehnologii, iar lucrurile iau amploare în această direcție, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru businessuri. Educația dă roade.
Recent, am descoperit o școală din Oradea care a făcut primul pas în față și a investit în 300 de panouri solare pentru a susține din punct de vedere energetic 60 de săli de curs, o sală de sport și o sală de mese. Mai exact, este vorba despre Colegiul Național Onisifor Ghibiu din Oradea, a cărui inițiativă o aplaudăm. Nu doar că au devenit independenți energetic, ci educă mai departe printr-un model demn de urmat.
Consiliere gratuită pentru şcolile româneşti
În urma unui interviu dat la Antena 3, Iulius Timar, directorul Colegiului, a mărturisit că facturile la energie au devenit o povară, existând costuri de 10.000 de lei pe parcursul lunii august, când școala nu a fost frecventată constant, iar elevii erau încă în vacanță. Vă puteți imagina că toată energia consumată pe parcursul lunilor de iarnă ar fi generat facturi astronomice, motiv pentru care au ales să investească sumele atrase prin Fondurile Europene într-un sistem ecologic care să îi ajute să evite aceste costuri.
Acum, Colegiul Național Onisifor Ghibiu nu doar că își asigură complet independent energia necesară pentru funcționarea școlii într-o zi cu soare, ci injectează surplusul în rețeaua publică. Oficial, au căpătat statutul de prosumatori.
După cum menționam, este o inițiativă pe care o aplaudăm și care a devenit un model și pentru Glasspandoor. Întrucât oferim deja pachete foarte avantajoase pentru consumatori, am decis să ajutăm mai departe, astfel încât sistemul școlar din România să se poată dezvolta în direcția aceasta. De aceea, oficial vom oferi consiliere gratuită în alegerea pachetelor de panouri fotovoltaice pentru școlile românești, la cererea conducerii instituțiilor de învățământ. Așadar, dacă ați decis că panourile fotovoltaice sunt o soluție și pentru școala pe care o conduceți, vă stăm la dispoziție pentru a alege cel mai bun pachet și ne puteți contacta oricând, întrucât Glasspandoor susține educația în condiții optime!