Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Am votat o lege prin care tinerii să fie feriți de efectele nocive ale consumului de alcool și tutun”

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, un proiect de lege menit să contribuie la combaterea vânzării de alcool și tutun tinerilor sub 18 ani. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, se dorește ca tinerii să fie feriți de efectele nocive ale consumului de alcoolul și tutun.

Glad Varga: „Am votat o lege prin care tinerii să fie feriți de efectele nocive ale consumului de alcool și tutun”
Comentează 0

„Am adoptat în această săptămână o inițiativă legislativă care introduce măsuri stricte privind comercializarea produselor din alcool și tutun minorilor, precum și verificarea vârstei cumpărătorilor, contribuind la prevenirea accesului minorilor la aceste substanțe”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Conform noii legi, vânzătorii de produse din tutun, alcool și băuturi energizante vor putea solicita actele de identitate ale cumpărătorilor pentru a confirma că aceștia au vârsta legală, iar în cazul nerespectării acestei obligații, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale pot fi sancționați cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei. „Prin aceste măsuri, ne asigurăm că tinerii noștri sunt protejați de efectele nocive ale consumului de alcool, tutun și băuturi energizante. Ceea ce am făcut acum este un pas important pentru protejarea generațiilor viitoare și pentru promovarea unui stil de viață sănătos”, a încheiat Glad Varga.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite