Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Un moment istoric pentru Moldova și Ucraina! Au început negocierile privind aderarea”

Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă (PNL/PPE) salută începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova și Ucrainei, considerând că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un moment istoric.

Gheorghe Falcă: „Un moment istoric pentru Moldova și Ucraina! Au început negocierile privind aderarea”
Comentează 0

„Oficial au început primele runde de negocieri interguvernamentale privind aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Personal am văzut progresele făcute de Republica Moldova, fiind parte din misiunea oficială care a vizitat țara vecină. Republica Moldova este pe un drum pro-european și are perspective importante de dezvoltare europeană. O Uniune Europeană puternică înseamnă parteneriate solide cu toate țările membre, granițe atent supravegheate și integritate teritorială pentru fiecare dintre statele membre. Pentru Republica Moldova beneficiile aderării europene sunt foarte mari, dar trebuie să ținem cont că acest drum al aderării este unul lung, iar noi trebuie să sprijinim în continuare Republica Moldova. Pentru a-și putea continua reformele, Moldova are nevoie de suport financiar neîntrerupt.

Precizez că integrarea în Uniunea Europeană trebuie să fie o prioritate strategică pentru Republica Moldova, o prioritate care să se regăsească în Constituția țării vecine României. Aici vorbim inclusiv de politica externă și cea internă care trebuie să aibă ca obiectiv major aderarea deplină la UE până în 2030.

În ceea ce privește reforma justiției și lupta împotriva corupției acestea vor rămâne cruciale pentru credibilitatea Republicii Moldova în calitate de stat candidat în procesul de negociere.

În final, România rămâne partenerul strategic numărul unu al Republicii Moldova în cadrul UE, iar cooperarea cu România trebuie intensificată la nivel bilateral, atât în plan politic, cât și economic”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE).

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite