Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vagabond beat şi cu nervii la pământ încătuşat de Poliţia Locală din cauză că a devenit agresiv (FOTO)

Un vagabond beat şi cu nervii la pământ, care a devenit agresiv, tulburând liniştea publică pe strada Ioan Vidu, a fost încătuşat de Poliţia Locală şi dus la Psihiatrie.

Vagabond beat şi cu nervii la pământ încătuşat de Poliţia Locală din cauză că a devenit agresiv (FOTO)
Comentează 4

„În data de 21.10.2023, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat și condus la Secția de Psihiatrie o persoană fără adăpost agresivă, care tulbura liniștea publică în zona centrală.

În jurul orei 22:00, echipajul din teren s-a deplasat pe strada Ioan Vidu, în urma unei sesizări transmise prin Dispecerat, prin care se reclama deranjarea liniștii locuitorilor din zona respectivă de către o persoană fără adăpost, care urla pe stradă.

Având în vedere faptul că bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice și devenea tot mai recalcitrant, a fost încătușat până la sosirea ambulanței solicitate la fața locului și condus la Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru efectuarea de investigații medicale de specialitate. În timpul desfășurării acestora, a fost necesară sedarea, pe fondul accentuării stării de nervozitate.

Menționăm că D.D.C., în vârstă de 47 de ani, domiciliat în municipiul Arad, nu se afla la prima internare la psihiatrie, iar în ultimii 5 ani, i-au fost întocmite 51 de procese-verbale de contravenție pentru încălcarea Legii nr. 61/1991, respectiv HCLM nr. 297/2015,  dintre care 10 au fost aplicate în 2023.

Reiterăm că potrivit prevederilor Legii nr. 487/2002 a sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice, internarea voluntară în psihiatrie nu se diferențiază față de internarea voluntară în orice altă specialitate. În aceste condiții, în vederea respectării drepturilor pacientului, orice internat voluntar într-un serviciu de sănătate mintală are dreptul de a se externa la cerere, în orice moment. Fac excepție situațiile în care sunt întrunite condițiile care justifică internarea împotriva voinței pacientului”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite