Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou contract pentru sortarea deșeurilor. Vezi ce s-a hotărât astăzi

În ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal, s-a votat favorabil proiectul privind contractul ce presupune gestiunea directă a serviciului de sortare a deșeurilor reciclabile din deșeuri municipale în cadrul Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Arad, respectiv Operarea Stației de Sortare Arad. Stația de sortare din Arad aparține Recons SA. 

Un nou contract pentru sortarea deșeurilor. Vezi ce s-a hotărât astăzi
Comentează 0

Potrivit proiectului de hotărâre, „se aprobă contravaloarea prestării Serviciului care face obiectul Contractului Nr. 772/02.02.2023 de gestiune directă a serviciului de sortare a deșeurilor reciclabile din deșeuri municipale în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Arad, respectiv Operarea Stației de Sortare Arad, în sumă de 81,53 lei/tonă fără TVA, respectiv 0,81 lei/persoană/lună fără TVA în cazul utilizatorilor casnici și 30,00 de lei/mc fără TVA în cazul utilizatorilor non-casnici.  Tarifele includ toate costurile aferente gestiunii activității de operare a Stației de Sortare Arad aferente deșeurilor reciclabile municipale primite din Aria Delegării, respectiv Zona 1 - Arad, Zona 2 - Chișineu-Criș și Zona 5 - Lipova”.

Activitatea se desfășoară în cadrul Stației de Sortare Arad, situată în municipiul Arad, Șoseaua de Centură Nord. 

Stația de Sortare Arad deservește utilizatorii serviciului de salubrizare din trei zone de colectare din totalul de cinci care au fost organizate la nivelul județului Arad și a fost inclusă în Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Arad (SMIDS). În fapt, sortarea deșeurilor generate de utilizatorii din Zona 1 - Arad, Zona 2 - Chișineu-Criș și Zona 5 - Lipova se realizează în cadrul Stației de Sortare Arad, cu atât mai mult cu cât costurile pentru transportarea deșeurilor către altă instalație de sortare din județul Arad (de exemplu, Stația de Transfer Bârzava, Stația de Transfer Sebiș) s-ar reflecta în creșterea costurilor stabilite în sarcina utilizatorilor serviciului de salubrizare/beneficiar finali ai Proiectului SMIDS, respectiv cetățeni.

Serviciul cuprinde următoarele activități: sortarea deșeurilor de hârtie, carton, metal, plastic și sticlă colectate separat din deșeurile municipale în stații de sortare, inclusiv transportul reziduurilor rezultate din sortare la depozitele de deșeuri și/sau la instalațiile de valorificare energetică. 


Scrie un comentariu

trimite