Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Transportatorii maghiari se tem de concurenţa românilor

Federaţia Naţională a Transportatorilor Privaţi - NiT Hungary a iniţiat o consultare extraordinară de protecţie a pieţei pentru data de 9 iulie, cu implicarea autorităţilor competente, deoarece, în opinia reprezentanţiilor acesteia, există o concurenţă periculoasă a preţurilor privind transportul rutier, aproximativ o treime din marfa de export din Ungaria fiind transportată la preţuri mai mici de către transportatorii români, se arată în comunicatul Federaţiei Naţionale a Transportatorilor Privaţi - NiT Hungary, remis agenţiei ungare de presă MTI, scrie hirado.hu.

Transportatorii maghiari se tem de concurenţa românilor
Comentează 1

Potrivit comunicatului Federaţiei Naţionale a Transportatorilor Privaţi – NiT Hungary, la sfârşitul anului trecut, a existat deja o tendinţă a şoferilor români de camioane să transporte la preţuri mai mici. Ungurii insinuează că transportatorii români îşi asumă adesea o serie de nereguli, înlăturând astfel companiile autohtone de pe piaţa ungară, iar concurenţa preţurilor s-a intensificat şi mai mult în timpul epidemiei de coronavirus.

Spre exemplu, Federaţia a anunţat că, în cazul transportului cu prelată, transportatorii din Ungaria percep 0,85-0,9 euro pentru un
kilometru, în timp ce companiile româneşti taxează mai ieftin, probabil între 0,5-0,75 euro pentru un kilometru. În comunicat se mai arată că transportatorii români sunt selectaţi, de obicei, de companii multinaţionale şi de companii de expediere, în ciuda faptului că Ministerul Inovaţiei şi Tehnologiei (MIT) a emis anterior o recomandare pentru reducerea consecinţelor economice în urma epidemiei de coronavirus. 

Cu toate acestea, pe baza semnalelor venite din partea companiilor partenere NiT Hungary, nu se poate constata nicio
schimbare, multe companii aleg în continuare transportatori români, polonezi, bulgari şi lituanieni, în locul celor din Ungaria. Potrivit Federaţiei, verificările permanente şi consecvente ale autorităţilor ungare şi introducerea foilor de transport (CMR) în format electronic ar putea îmbunătăţi situaţia, se arată în comunicatul Federaţiei Naţionale a Transportatorilor Privaţi – NiT Hungary, potrivit hirado.hu.


Scrie un comentariu

trimite