Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Teste PCR false la Vama Nădlac II. Câte adeverințe false au fost găsite la frontieră

Teste PCR false, în Vama Nădlac II, menite să ajute „beneficiarii” să stea în carantină doar 10 zile, nu 14 cum e dispoziția MAE vizavi de sosirea în țară dintr-un stat din „zona galbenă”.  

Teste PCR false la Vama Nădlac II. Câte adeverințe false au fost găsite la frontieră
Comentează 0

Conform ziariștilor de la Ziua de Vest, „cele 3 autocare cu câte 60 de pasageri și-au dat întâlnire la autogara din Barcelona, în data de 9 martie. Acolo, reprezentanții firmei de transport le-au cerut oamenilor câte 30 de euro, ca să primească în schimb o hârtie pe care scrie “NEGATIV la infecția cu Sars Cov 2”. Asta fără să li se facă testul. Iar oamenii au fost de acord. Au plătit şi au luat hârtia. Câteva zile mai târziu au ajuns la graniţa cu România”.

Potrivit unor informații, reprezentanți ai DSP Arad au descoperit lipsa de autenticitate a adeverințelor care certifică un rezultat negativ al testului PCR privind infecția cu virusul SARS-COV-2, dar ei nu sunt abilitați să conducă o investigație de acest gen, ci doar să constate eventuale nereguli.

Prin urmare, polițiștii de frontieră au întocmit dosare de cercetare penală pentru fals și uz de fals, cercetările fiind deocamdată făcute la nivelul Poliției de Frontieră Arad.

În ultimele zile, au fost efectuate controale de către polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanți ai DSP, în urma cărora au fost descoperite 24 de adeverințe false de teste «negative» PCR. Au fost întocmite dosare penale pentru fals și uz de fals”, ne-a declarat purtatorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, subinspector de poliție Andrei Dincă.


Scrie un comentariu

trimite