Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tânăr arestat pentru viol asupra unei minore de 14 ani

Acum două zile, instanța din Chișineu-Criș a admis luarea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile în cazul unui tânăr de 20 de ani , din satul Vânători, acuzat de viol în formă continuată. 

Tânăr arestat pentru viol asupra unei minore de 14 ani
Comentează 0

Judecătoria Chișineu-Criș „admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, privind pe inculpatul C.S., pentru săvârșirea infracțiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată, faptă prev. de art. 2181 alin. 1 şi 4 lit. a şi b din Codul penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 31.01.2024 până la data de 29.02.2024 inclusiv. Respinge cererea inculpatului, formulată prin apărători aleşi, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”. 

Hotărârea este cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare. 

Fapt ce s-a și întâmplat, tânărul a contestat arestul la Tribunalul Arad, hotărâre ce se va judeca la termenul din 6 februarie. 

Potrivit unor informații, tânărul de 20 de ani și fata de 14 ani trăiau în „concubinaj”, cu ce s-ar părea a fi, acordul părinților fetei,  din anul 2023 până acum. 

Cu toate acestea, potrivit modificării legii care prevede actul sexual cu un minor, orice act sexual comis de un adult cu un minor care nu are vârsta de 16 ani este considerat viol şi va fi pedepsit cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi, cu excepţia cazului în care diferenţa de vârstă între persoane respectivă şi victimă nu depăşeşte cinci ani, conform unui act normativ adoptat în luna iunie a anului trecut. 


Scrie un comentariu

trimite