Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Stadionul „Francisc Neuman” trece de la Recons la Primărie

Printr-o hotărâre ce a fost supusă votului azi în ședința extraordinară a CLM, regulamentul de organizare și funcționare a bazelor sportive, proprietate publică a Municipiului Arad a fost actualizat. Prin urmare, și Arena Francisc Neuman trece în subordinea Serviciului Baze Sportive a Primăriei Municipiului Arad. 

Stadionul „Francisc Neuman” trece de la Recons la Primărie
Comentează 0

Având în vedere faptul că Bazinul de înot de polo a fost preluat în administrarea Serviciului Baze Sportive, a fost preluat în administrare și Stadionul Municipal Arena Francisc Neuman, au fost preluate în administrare terenul de sport din Parcul Gai, terenul de sport Ioan Marconi, terenul de sport de pe strada Voluntarilor nr 1 și terenul de sport de pe strada Făt Frumos , regulamentul de organizare și funcționare a bazelor sportive va fi actualizat. S-a dispus modificarea Hotărârii Consiliului Municipiului Arad nr. 204/2019, privind Regulamentul de organizare și funcționare a bazelor sportive, proprietate publică a Municipiului Arad.

Stadionul Municipal Arena Francisc Neuman este situat în Arad, strada Poetului nr 1C și este compus din Tribuna 1 și Tribuna 2, astfel încât să se asigure o cursivitate, atât vizuală cât mai ales funcțională în ceea ce privește spațiile necesare pentru spectatori și sportivi, pentru evacuări a publicului, cu separare eficientă între public, galerie-gazde, galerie-oaspeți, sportivi, oficialități și mass-media astfel: acces sportivi și oficialități din Calea Aurel Vlaicu și ieșire în strada Frații Neumann, acces public și galerie-gazde pentru Peluza Nord și Tribuna 2 din vecinătatea Peluzei Nord și a celor două străzi secundare unde se regăsesc și o parte din parcajele pentru public, acces public și galerie oaspeți dinspre Calea Aurel Vlaicu, acces pompieri, securitate, salvare pe latura de nord; Peluza Nord și Peluza Sud. Terenul are o suprafață amenajată de 9840 mp, cu o suprafață de joc de 8310 mp. Locurile în tribune sunt 11.022.

Din motive de ordin financiar, stadionul trece din subordinea Recons în proprietatea Primăriei Arad. 

Bazele sportive aflate în administrarea Serviciului Baze Sportive din cadrul Direcției Patrimoniu a Primăriei Municipiului Arad sunt următoarele:

1) Stadion Municipal Arena Francisc Neuman – strada Frații Neuman nr.2

2) Baza Sportivă „Șega” - strada Constantin Brâncoveanu nr. 116 - 122

3) Baza Sportivă „ICRTI”- strada Câmpul Liniștii 10

4) Baza Sportivă „ Stadion Motorul”- Calea Timișorii, nr.50A

5) Baza Sportivă – Stadion Banatul- strada Cpt. Ioan Fătu, nr. 90

6) Baza Sportivă „Gloria” cu Sala de Sport Emilia Eberle- strada Dacilor, nr. 9

7) Baza Sportivă Grădiște – strada Gorunului, nr. 47

8) Sala de Sport de Judo-strada.Predeal nr. 8/A

9) Sala de sport Voinicilor-strada Voinicilor nr. 2-6

10)Terenul de sport Ioan Marconi - Piața Margareta Bibici nr.1

11)Teren de sport din Parcul Gai, -Cartierul Gai

12) Teren de sport - strada Voluntarilor nr.1

13) Teren sport – strada Făt Frumos FN

14) Bazin de înot de polo – strada Eugen Popa nr.28.


Scrie un comentariu

trimite