Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seria Apple iPhone 15 Pro poate veni fără un comutator fizic de sunet

Seria Apple iPhone 15 Pro poate veni fără un comutator fizic de sunet
Comentează 2

O nouă scurgere de informații despre viitoarea serie Apple iPhone 15 sugerează că telefoanele Pro din serie ar putea renunța la o caracteristică de design care a fost mereu prezentă pe iPhone: comutatorul de sunet. Până acum au mai fost zvonuri anterioare conform cărora telefoanele de nouă generație vor înlocui butoanele tradiționale duble de volum cu un singur buton. Și mai controversat, se pare că acest comutator de sunet va fi acum transformat într-un buton.

Deși s-ar putea să nu sune ca o schimbare de design mare, probabil că ar împărți părerile, în special printre cei care sunt obișnuiți cu acest comutator de sunet și butoanele de volum. Potrivit TechRadar, atât butoanele de volum, cât și cele de sunet vor folosi feedback haptic, mai degrabă decât mișcarea mecanică, pentru a oferi senzația de apăsare a unui buton. Este ceva ce vedem din ce în ce mai mult atât pe smartphone-uri, cât și pe laptop-uri, Apple dorind să transforme totul într-o experiență haptică.

Dacă nu vă place sunetul acestor modificări ale butoanelor, veți fi încântați să auziți că nu va fi disponibile pe fiecare iPhone nou în acest an. Zvonurile sugerează că modelele iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor continua să aibă două butoane de volum separate și un comutator de sunet dacă doriți să vă bazați pe butoane fizice.

Înlăturarea comutatorului de sunet de pe noua serie iPhone 15 Pro ar putea fi văzută și ca un pas de design retrograd. La urma urmei, generații de utilizatori de iPhone sunt familiarizați cu senzația distinctă a comutatorului la butoanele de volum. De asemenea, un buton suplimentar pe partea laterală a seriei iPhone 15 Pro ar putea deschide ușa către o anumită personalizare a software-ului care l-ar putea face să devină puțin mai versatil.

Dacă funcția de dezactivare a sunetului a fost pur și simplu activată sau dezactivată în software, acel buton s-ar putea transforma, de exemplu, într-un buton de declanșare al camerei, care este rolul jucat în prezent de butonul de „creștere a volumului”. Deoarece acesta din urmă se simte similar cu omologul său de „scădere a volumului”, este ușor să apăsați butonul greșit atunci când faceți fotografii.

Desigur, toate acestea sunt speculații în acest moment. Dar dacă Apple schimbă într-adevăr o caracteristică de design care este prezentă pe iPhone de 15 ani, atunci probabil că are un motiv funcțional bun pentru a face acest lucru, dincolo de simpla nevoie de reîmprospătare a designului.

În același timp, sunt informații că eSIM, cartela SIM digitală încorporată în smartphone-uri, va fi disponibilă pe seria Apple iPhone 15. Aceasta înseamnă că tava fizică a cartelei SIM ar putea fi îndepărtată. Ca o reamintire, această tehnologie permite utilizatorilor să aibă un abonament mobil fără a fi nevoie de o cartelă SIM fizică.

Seria Apple iPhone 15 va fi lansată în prima jumătate a lunii septembrie, așa că ne așteptăm la mai multe indicii de design – inclusiv perspectiva ca iPhone 15 Pro Max să aibă cele mai subțiri rame aflate vreodată pe un telefon Apple.

Sursa Foto: via Apple

 


Scrie un comentariu

trimite