Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se deschid noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria: unul va fi cel de la Turnu

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat, ieri, în timpul vizitei pe care a făcut-o la Vama Nădlac că vor fi deschise noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria. Este vorba despre Turnu, Cenad, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

Decizia a fost luată de comun acord cu autoritățile maghiare, după întâlnirea pe care a avut-o cu Sandor Pinter, omologul său de la Budapesta.

Se deschid noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria: unul va fi cel de la Turnu
Comentează 0

„Discuțiile între cei doi demnitari s-au axat pe probleme specifice celor două ministere și pe o bună colaborare și în viitor.

Totodată, s-a analizat posibilitatea deschiderii și a altor puncte de trecere a frontierei la granița dintre Romania și Ungaria, care acum sunt operate conform restricțiilor generate de epidemia din cele două state.

Astfel, se va permite o fluidizare a traficului rutier, încât să se micșoreze timpii de așteptare înregistrați din cauza intervalelor orare stabilite de către autoritățile ungare pentru tranzitarea teritoriului național.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, ministrul român al afacerilor interne a propus și realizarea unui culoar de tranzit doar pentru microbuze și autocare care să fie deschis 24 din 24 de ore. Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite