Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ȘCOALA DE VARĂ la Școala Gimnazială ,,Adam Nicolae”Arad

ȘCOALA DE VARĂ  la Școala Gimnazială ,,Adam Nicolae”Arad
Comentează 0

ȘCOALA DE VARĂ

ediția 2019

  • La Școala Gimnazială ,,Adam Nicolae”Arad, s-a derulat

  Proiectul ,, Școala de vară” , perioada: iunie- iulie 2019.

 Elevii unității noastre de învățământ s-au bucurat de un program educativ multifuncțional și divers, prin care au primit un surplus de informații utile și au participat la experimente inedite.

  • Activitatea de informare și cercetare de la LUNCA MUREȘULUI, a  fost realizată cu succes, elevii noștrii participând la experimentul: ,,CERNEALA DE GALĂ”(respectiv din excrescența stejarului),unde după prezentarea temei, s-a trecut la experiment, fiecare participant realizând un înscris  folosind  ,,CERNEALA DE GALĂ” și pana de gâscă.

În  lumea minunată a cărților, respectiv la Biblioteca Județeană ,, Xenopol” Arad, unde elevii noștri, pe lângă tematica prezentării unei narațiuni din lumea basmelor, au avut ocazia să participe la activități  practice ,,la masa rotundă”.

 

  • Atractiv și senzațional a fost și  ,,LECȚIA de ISTORIE”, realizată în colaborare cu MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE, unde  elevii noștrii au participat la o serie de activități practice  de exemplu, prezentarea alfabetului cuieniform, unde fiecare elev a lucrat cu lut și bețișor, pe o planșetă, sub îndrumarea d-nei dr. prof. Adelina Stoenescu-istoric și muzeograf, scriind numele și prenumele cu litere cuieniforme.

 

Articol realizat de prof. Clepe Elisabeta-Maria

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite