Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

RECORD DE MIGRANȚI la Nădlac: 111 bărbați, femei și copii din mai multe țări, înghesuiți în remorca unui TIR (FOTO)

Un număr de 111 migranți din mai multe țări au fost depistați, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ascunși într-un TIR, toți fiind solicitanți de azil în România, dar care intenționau să ajungă ilegal într-o țară Schengen. În grupul de migranți, cel mai numeros descoperit într-un automarfar la frontiera județului Arad cu Ungaria, se aflau și 42 de copii.

RECORD DE MIGRANȚI la Nădlac: 111 bărbați, femei și copii din mai multe țări, înghesuiți în remorca unui TIR (FOTO)
Comentează 0

Polițiștii de frontieră arădeni din Vama Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, au verificat remorca unui TIR condus de un român de 40 de ani, în cadrul unei acțiuni de rutină.

Conform documentelor de transport, șoferul avea în recomocă piese auto care trebuiau livrate unei firme din Austria, însă polițiștii de frontieră au găsit 45 de bărbați, 24 de femei și 42 de copii, care stăteau înghesuiți, fără a exista și mărfuri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stablit că este vorba de 76 cetăţeni irakieni, 15 cetăţeni sirieni, nouă iranieni, opt cetateni afgani, doi indieni şi un cetăţean pakistanez, cu vârste cuprinse între 2 şi 53 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România.

”La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-a ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Arad. 

Migranții au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să le permită acest lucru.

Acesta este cel mai mare număr de migranți descoperit vreodată într-un singur vehicul la frontiera județului Arad cu Ungaria.

Migranții sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului român pentru complicitate.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite