Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectele toamnei la Filiala Arad a Casei Româno - Chineze

Proiectele toamnei la Filiala Arad a Casei Româno - Chineze
Comentează 0

O amplă conferință de presă s-a petrecut în dimineața de luni, 2 octombrie la sediul filialei arădene a Casei Româno-Chineze.

Aidoma unui gospodar care, odată cu venirea toamnei, își contabilizează roadele cultivate de-a lungul unui întreg an, președintele filialei arădene, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a făcut un bilanț în mai multe puncte al activității desfășurate și, ca un general ce se respectă, și-a trecut cu acest prilej și "trupele-n revistă".

Deci, venită proaspăt de la București, unde a luat parte la festivitateaprilejuită de ziua Republicii China, președinta filialei a punctat apăsat că aici nu se face nici un fel de politică și se bazează în acțiunile sale pe sfaturile a doi consilieri de nădejde: Ioan Matiuț și Lajos Notaros, care consilieri, împreună cu Asociația Con Brio (Ana Maria Dragoș, Tabita Alexa, Ramona Pencea și Liliana Bran) constituie statul major al filialei arădene.

Am mai aflat tot acum despre noua ediție a Simpozionului anual și despre faptul că Dialogurile româno-chineze nu vor mai fi doar culturale, ci vor avea un mai apăsat caracter practic, economic și în acest sens vor fi antrenați și primarii din cât mai multe localități arădene să organizeze activități în cadrul unui Club Pro China. Totodată editura Casei Româno-Chineze este înscrisă în APLER (Asociația Publicațiilor Literare și a Editurilor din România).

În încheiere amfitrioana a asigurat presa prezentă la conferință că și în 2018 va fi susținut substanțial OPEN-ul de șah și se vor continua proiecțiile de filme.

Vasile de Zărand

Galerie foto (16)


Scrie un comentariu

trimite