Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PARTICIPANT LA A 14-a CONFERINȚĂ ASEF CLASSNET

PARTICIPANT LA A 14-a CONFERINȚĂ ASEF CLASSNET
Comentează 0

Fundația Asia-Europa (Asia-Europe Foundation - ASEF) promovează înțelegerea reciprocă dintre Asia și Europa prin schimburi intelectuale, culturale precum și directe ”de la om la om”. A fost înfințată în februarie 1997 de liderii guvernelor și organizațiilor din 25 de țări asiatice și europene. În această perioadă a implementat peste 650 de proiecte care au implicat mai mult de 17.000 de participanți direcți. Organizează o mare varietate de activități precum conferințe, seminarii, workshop-uri, prezentări, editează publicații, ajungând la o numeroasă audiență și prin intermediul rețelelor și platformelor online.
ASEF derulează proiecte care contribuie la schimburi interculturale, dialog legat de politicile educaționale și facilitează rețelele de tineret. Prin abordări interdisciplinare și pragmatice, proiectele ASEF întăresc colaborarea dintre instituțiile furnizoare de educație și schimburile între tineri, educatori, cercetători și oameni de știință.
Conferința din acest an, derulată în perioada 27-30 noiembrie 2018 la Helsinki  Espoo a avut tema ”Egalitate de gen: Reprogramarea educației STEM”. Aceasta răspunde obiectivelor de dezvoltare durabilă ale UNESCO care evidențiază nevoia de a încuraja și promova femeile în domeniile Științe – Tehnologie – Inginerie - Matematică (Science – Tehnology – Engineering -Mathematics).
Subiectele adresate au fost: Femei model în STEM;  Curriculum și pedagogie pentru egalitate de gen în STEM; politici educațioanle incluzive pentru a promova egalitatea de gen în domeniile STEM.
Au participat 82 de persoane din 27 țări europene, 16 țări asiatice și Australia. Din partea României a fost invitată prof. dr. Adina Elena Avacovici, profesor de fizică, Ambasador Scientix pentru România, inițiator și coordonator proiecte europene. 
Programul a fost construit pe trei elemente: 1. Cercetare – discursuri ale unor experți sau discuții panel asupra egalității de gen în educație purtate cu leaderi, politicieni, cercetători, educatori; 2.Formare și networking – workshopuri și traininguri; 3.Colaborări – găsire de parteneri pentru viitoare colaborări și schimburi educaționale.
Această Conferință a fost un prilej de a întâlni practicieni din domeniul educației, de a deveni un nou membru în rețelele deja existente, de a acumula noi cunoștințe, a conștientiza și reflecta asupra metodelor, bunelor practici, teoriilor și politicilor legate de egalitatea de gen în educația STEM, combaterea stereotipurilor și promovarea neutralității.

Prof. dr. Adina Avacovici

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite