Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă zi tristă la Nădab: gospodăriile oamenilor continuă să fie luate cu asalt de autoritățile care le vor porcii

Gospodăriile oamenilor din Nădab sunt luate, de câteva zile, cu asalt de autorități. Motivul? Pesta porcină africană care a fost identificată în zonă, astfel încât s-a decis eutanasierea tuturor porcilor din sat.

O nouă zi tristă la Nădab: gospodăriile oamenilor continuă să fie luate cu asalt de autoritățile care le vor porcii
Comentează 1

Pentru ca lucrurile să nu scape de sub control s-a apelat la sprijinul Jandarmeriei și chiar a Armatei, asta, în condițiile în care este foarte greu pentru o familie să se despartă de animalele pe care le-a crescut luni de zile, în speranța de a avea ce pune pe masă de Crăciun sau pentru a face un ban în plus, pentru completarea pensiei.

Astăzi a fost o nouă zi tristă la Nădab, pentru că autoritățile au dat din nou iama în gospodării. Cu lacrimi în ochi, oamenii spun că nici nu mai știu ce să creadă, unii spun că epidemia de pestă porcină africană există cu adevărat, în timp ce alții sunt de părere că nu este altceva decât o conspirație menită să-i pună la pământ pe marii crescătorii de porci din România, iar țăranii care au și ei în coteț câte un porc sau doi nu sunt decât victime colaterale. De la mistreți ni se trage, că nu au vrut să îi împuște la timp. Acum ne omoară porcii noștri. Mai bine ne împușcau pe noi, spune o femeie bătrână abia stăpânindu-și plânsul. Un alt localnic nu înțelege cum ar fi putut ca porcii lui să aibă pestă, dacă el nu le-a dat drumul afară din cocină, deci nu aveau cum să intre în contact cu mistreții.

Cert este însă că toți porcii din sat au fost condamnați la moarte, iar oamenii nu au altceva de făcut decât să se resemneze și să aștepte să vină despăgubirile de la Guvern. Din câte știm însă, statul e promt, doar atunci când trebuie să ia, iar când trebuie să dea, are tot timpul din lume...

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite