Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua Casă 2024: Mai puțini bani pentru cei care vor să-și ia o locuință anul acesta

Programul Noua Casă, prin care românii care vor să ia credite garantate de stat pentru cumpărarea unei locuințe noi, va continua și în 2024. 

Noua Casă 2024: Mai puțini bani pentru cei care vor să-și ia o locuință anul acesta
Comentează 0

Noua Casă 2024. Guvernul a stabilit ca valoarea plafonului garanţiilor care pot fi emise anul acesta să fie stabilită la un miliard de euro, cu jumătate de miliard mai mică decât cea a plafonului din 2023.

„Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2024 asigură continuarea în condiții optime a programului Noua Casă, fără a se crea disfuncționalități resimțite în rândul beneficiarilor persoane fizice, în special a beneficiarilor tineri și foarte tineri, care doresc achiziționarea unei locuințe”, apare în nota de fundamentare ce a însoțit măsura în faza de proiect, citată de avocatnet.ro.

Tototdată, prin Ordinul 141/2024, Ministerul Finanțelor a stabilit nivelul comisioanelor folosite în cadrul programului Noua Casă. Astfel, pentru 2024, comisionul de gestiune al garanțiilor acordate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) în cadrul programului Noua Casă este de 0,15% pe an calculat la soldul garanției statului, iar comisionul unic de analiză este de 0,15% pe an din valoarea promisiunii de garantare emise de FNGCIMM.

Normele programului stabilesc că valoarea maximă a creditului care poate fi accesat pentru o singură locuință este de 66.500 de euro, iar avansul este de 5% – pentru locuințele care au un preț maxim de 70.000 euro.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite