Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi proteste duminică în București și Cluj: ”Nu vrem să fim o nație de HOȚI”

Un nou protest este anunțat pentru duminică seara în Piața Victoriei. Oamenii care vor manifesta ar urma să meargă în marș din fața sediului Guvernului spre sediul PSD. Mobilizarea s-a făcut pe facebook, pe pagina Corupția Ucide.

Noi proteste duminică în București și Cluj: ”Nu vrem să fim o nație de HOȚI”
Comentează 0

Potrivit Hotnews, Primăria Capitalei a refuzat, însă, să autorizeze marșul de protest de duminică, motivul oficial fiind acela că ”în Piața Victoriei, la data și intervalele orare menționate, se desfășoară altă adunare publică declarată și analizată anterior”, fără a preciza care este aceasta.

Primăria Capitalei a mai arătat, în răspunsul la cererea de autorizare a marșului de protest, publicat pe pagina de facebook a Corupția Ucide, că ”în procesul verbal încheiat în ședința comisiei din data 14.07.2017, s-a consemnat faptul că desfășurarea adunării publice ar stânjeni folosirea normală a drumurilor publice și a transportului în comun, iar deplasarea pe contrasens, pe o singură bandă de circulație, nu asigură protecția participanților la manifestație. Drept pentru care, în conformitate cu prvederile art. 10 alin. 1, din legea 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunării publice în condițiile sus menționate”.

Totuși, organizatorii protestului spun că manifestația va avea loc chiar și fără aprobarea primăriei.

Marșul este programat duminică, între orele 20:00 și 23:00, cu plecare din Piața Victoriei spre sediul PSD.

O manifestație similară este anunțată duminică, la ora 19:00, la Cluj.


Scrie un comentariu

trimite