Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nicuşor Dan, acuzat de incompatibilitate de un fiu de primar PSD cu o avere impresionantă

Cine este șeful ANI, care l-a acuzat pe Nicușor Dan de incompatibilitate și fapte penale: Florin Moise, ales de Senat, în iunie 2021, în funcția de președinte al acestei instituții, este fiu de primar PSD și deținător al unei impresionante averi, acumulate din moșteniri și salariul de bugetar, scrie defapt.ro.

Nicuşor Dan, acuzat de incompatibilitate de un fiu de primar PSD cu o avere impresionantă
Comentează 0

La scurt timp după ce Florin Moise a ajuns președintele ANI, soția sa a plecat din această instituție, unde era consilier, și a ajuns la ASF, consiliera președintelui autorității, Nicu Marcu. Din 2019, salariile angajaților ASF nu mai sunt publice – nu este clar din ce motiv – așa că veniturile soției lui Moise nu apar în declarația de avere din 2022. Însă Bursa estimează că salariul ei se va dubla, adică de la circa 4.000 lei/lună, primiți de la ANI, va ajunge la 8.000 lei/lună.

Tatăl lui Florin Moise, Ștefan Moise, a fost primar PSD al comunei Tufești din Brăila timp de 28 ani și s-a retras în 2020 din motive de sănătate. El era președintele județean a asociației comunelor.

Însă, dacă tatăl, fostul primar, are o avere modestă, fiul – bugetar, ca și tatăl său – are o avere impresionantă: deține două case în Vrancea (moștenire) și un apartament în București, două mașini, dintre care un BMW X1, și datorii de 590.000. La acestea se adaugă uriașe suprafețe de teren: circa 13 hectare de teren agricol cumpărat – în 2013, când era consilier la ANI – majoritatea între 2012 și 2014, când era consilier la ANI – sau moștenit, plus câteva sute de metri pătrați de teren în intravilan.

Interesant este că, potrivit declarației de avere, șeful ANI nu are cont bancar: rubrica este complet goală.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: puterea.ro


Scrie un comentariu

trimite