Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mişcarea #MeToo face victime şi la noi; de ce a fost concediat un bărbat şi ce a stabilit ulterior instanţa de judecată

Mişcarea #MeToo, care în Statele Unite s-a transformat într-o adevărată vânătoare de vrăjitoare, diverse persoane aducându-şi aminte după ani sau zeci de ani că au fost violate sau hărţuite, face victime şi în România. Un angajat al unei firme din Brăila a fost concediat pentru mesajul cu caracter obscen distribuit „pe un fundal anecdotic”. Magistrații au decis că decizia de concediere este dură, informează ziare.com.

Mişcarea #MeToo face victime şi la noi; de ce a fost concediat un bărbat şi ce a stabilit ulterior instanţa de judecată
Comentează 0

Bărbatul a contestat decizia în instanță și, pe bună dreptate, s-a ales cu o pedeapsă mai blândă, judecătorul considerând că este suficientă o reducere a salariului cu 10%.
În instanță, bărbatul a spus că fiind adventist ”i-a pus în vedere angajatorului că de vineri seara până sâmbătă seara (perioada sabatului) nu poate presta activitate, nici program de lucru în schimbul 2 sau 3 şi nici ore suplimentare, iar această poziție i-a atras numeroase şicane şi reproşuri din partea reprezentanţilor angajatorului, care şi-au exprimat deschis dezacordul cu privire la cele menţionate. Acest dezacord a mers până la solicitarea demisiei, fapt cu care nu am fost de acord”, a arătat bărbatul în instanță, potrivit ziare.com.

Intraţi AICI pentru detalii.


Scrie un comentariu

trimite