Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Marea actriță Tamara Buciuceanu, internată de urgență la Elias

Tamara Buciuceanu la spital. Celebra actriță Tamara Buciuceanu-Botez, care a împlinit în august 90 de ani, a fost transportată astăzi la Spitalul Elias din Capitală, cu ambulanța.

Marea actriță Tamara Buciuceanu, internată de urgență la Elias
Comentează 0

Tamara Buciuceanu, cunoscută cu probleme cardiace mai vechi, a ajuns de urgență joi 3 octombrie la spitalul Elias din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, doctorul Silvius Negoiță, a confirmat pentru DC Medical că marea actriță Tamara Buciuceanu este internată la secția de Terapie Intensivă:

”A fost adusă astăzi la spital pentru că avea o decompensare pe fondul unei patologii cardiace cronice. Starea dânsei este stabilă, iar evoluția este lent favorabilă. Marea actriță, care are o vârstă respectabilă, este conștientă și cooperantă”.

Celebra actriță Tamara Buciuceanu-Botez a debutat în 1952, pe scena Teatrului Giulești (actualul Odeon), cu rolul Marfa din "Makkar Dubrava", potrivit DC News. Cariera sa se întinde de-a lungul a șase decenii. Performanța sa i-a adus peste 20 de premii.

A fost angajată a Teatrului de Comedie, a Teatrului de Operetă (9 ani), a Teatrului Bulandra (până la pensionare). A colaborat cu Teatrul Național de Televiziune, cu Teatrul Radiofonic, cu Teatrul Constantin Tănase, cu Teatrul Național din București și cu cel din Iași.

Faimoasa actriță a cucerit publicul prin personaje pline de culoare din filme ca: "Titanic-vals" (1964), "Toate pânzele sus" (1976), "Alo, aterizează străbunica!" (1981), "Grăbește-te încet" (1981), "Primăvara bobocilor" (1985), seria "Liceenii" ("Declarație de dragoste" (1985), "Liceenii" — 1986, "Extemporal la dirigenție" — 1987, "Liceenii rock'n roll" — 1990, "Liceenii în alertă" — 1992) în care a dat viață celebrei profesoare de matematică Baldovin "Isoscel", "Paradisul în direct" (1994), "Sexy Harem Ada Kaleh" (2001), "Nunta mută" (2008). A fost solicitată să joace și în serialele TV: "Chirița în provincie" (2002), "Agenția matrimonială" (2005), "Cuscrele" (2005).

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite