Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LEGEA VACCINĂRII. Sancţiuni ASPRE pentru părinţii care refuză să se informeze înainte de a lua decizia să nu-şi vaccineze copiii

Legea vaccinării se află în stadiul de avizare şi că prevede ca părinţii care nu vor să îşi vaccineze copiii să fie obligaţi să se informeze. În cazul în care aceştia refuză să se documeteze, vor fi amendaţi.
 

LEGEA VACCINĂRII. Sancţiuni ASPRE pentru părinţii care refuză să se informeze înainte de a lua decizia să nu-şi vaccineze copiii
Comentează 0

Părinţii care nu doresc să îşi vaccineze copiii trebuie să completeze un formular de refuz, potrivit legii. Mai mult, înainte de a completa acest formulat, toţi părinţii trebuie să participe la consiliere cu specialişti în domeniu. Dacă nu vor dori să participe la aceste discuţii şi nu vor vrea să completeze formularul de refuz vor fi aspru sancţionaţi. Amenzile pot ajunge până la 2.500 lei.

Părinţii nu sunt singurii care pot fi amendaţi. Şi cadrele medicale intră în această categorie. Medicii sau asistenţii care transmit informaţii eronate despre legea vaccinării sau despre efectele adverse pe care un vaccin ar putea să le aibă pot fi, de asemenea, sancţionaţiAmenzile în cazul lor pot ajunge la 10.000 de lei.

Legea vaccinării a stârnit o mulţime de controverse de-a lungul timpului. Sunt o mulţime de oameni care sunt de acord cu vaccinul obligatoriu, alţii însă sunt total împotriva lui şi din acest motiv Ministerul Sănătăţii a anunţat că îşi asumă efectele adverse pe care un vaccin ar putea să le producă.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite