Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansare de carte „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri româno-chineze”

Cartea „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri româno-chineze” a fost lansată astăzi în grandioasa sală Regele Ferdinand, din cadrul Primăriei, împreună cu un număr mare de oaspeți.

Lansare de carte „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri româno-chineze”
Comentează 0

Volumul care aparține Editurii Casa Româno-Chineză conține lucrările prezentate în cadrul simpozionului care a avut loc în noiembrie 2017, organizat de Casa Româno-Chineză filiala Arad.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze filiala Arad, cea fără de care acest proiect nu s-ar fi aflat la acest nivel, a mulțumit primarului Aradului, Gheorghe Falcă și administrației, care împreună cu Centrul Municipal de Cultură a oferit sprijinul necesar tipăririi cărții lansate, de asemenea a mulțumit președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, pentru buna colaborare și implicare. Alături de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a fost și Miodrag Stanoiov, viceprimarul orașului Pecica.

„Faptul că Excelența Sa Xu Feihong, fostul ambasador al Chinei în România a fost în două rânduri la Arad, faptul că șeful Secției Politice a Ambasadei a fost de asemenea de două ori aici, consilierul politic al Ambasadei a venit și el la Arad, faptul că în orașul Pecica funcționează primul Club Pro China din România, spune multe.”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Mai departe, primarul Gheorghe Falcă a felicitat realizările Casei Româno – Chineze și suportul pentru administrația locală:„Trebuie să lăudăm ceea ce înseamnă astăzi Casa Româno-Chineză pentru că este un suport pentru administrația locală în a menține relațiile economice, culturale cu zonele de înfrățire. Felicit această legătură între comunități susținută de activitatea culturală!”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a felicitat la rândul său munca depusă pentru realizarea volumului și importanța relațiilor româno-chineze: „Îi felicit pe toți cei care au contribuit la această carte pe care eu o văd ca un demers în direcția apropierii dintre aceste două popoare atât de diferite din punct de vedere cultural, care însă ajung să se cunoască încet și să treaca de granițele culturale. Pentru mine această colaborare nu mai reprezintă un simplu proiect, ci o parte a strategiei de dezvoltare a județului Arad. Pe lângă protocolul încheiat cu provincia Hainan, am încheiat unul și cu provincia Fujian. Am fost invitați ca în luna august să ne întâlnim cu guvernatorul Hainanului, iar în luna decembrie, la Târgul Turismului din Hainan va participa un producător de vinuri din județ”.

Ca o completare, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a menționat că în foarte scurt timp, la Spitalul Județean se va deschide o secție de medicină tradițională chineză!

Cu ocazia lansării au fost prezentați cei care au contribuit și s-au semnat în această carte: doamna doctor Corin Crișan care semnează o lucrare despre medicina tradițională chineză, directorul editurii Casa Româno – Chineză Ioan Matiuț, doamna avocat Viorica Popescu, scriitorul Gheorghe Schwartz, femeia de afaceri Tabita Cristea, prof. Adrian Bucur, prof. Mirela Mureșan, Carina Ando, prof. Anton Ilica, psihologul Ramona Pencea, care au primit “dreptul la replică” așa cum au primit de altfel și jurnaliștii prezenți.

 

 

Galerie foto (50)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite