Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | În Arad se deschide prima fabrică din Europa a unui mare producător japonez de componente auto

Compania japoneză Roki, ce furnizează componente auto pentru producători de renume, precum General Motors, Nissan sau Mazda, va deschide în Arad prima hală de producţie din Europa.

FOTO | În Arad se deschide prima fabrică din Europa a unui mare producător japonez de componente auto
Comentează 0

Reprezentanții producătorului de componente auto Roki (Japonia) au anunțat că au închiriat, pentru o perioada de cinci ani, un spaţiu de 5.500 de metri pătrați în incinta parcului logistic şi industrial CTPark Arad. Acest obiectiv a fost cumpărat de CTP România în 2015 și este situat la ieșirea din oraș spre Zădăreni, lângă autostrada paneuropeană.

Utilarea halei se va încheia la finele acestui an, iar producţia de serie a sistemelor de filtrare pentru autoturisme va începe în 2018, când vor fi angajați, pentru început, 50 de oameni, număr care se va dubla în 2019.

Ana Dumitrache, directorul CTP România, a declarat că Roki a ales Aradul drept prima sa destinaţie eropeană, iar proiectul face parte din politica de extindere a companiei nipone, care vizează clienți de pe continent.

Roki Groups deține 15 centre de producţie în 12 ţări, cum ar fi Japonia, China, India, Thailanda, Indonezia, Statele Unite sau Mexic, acoperind Asia, America de Nord şi Europa. Compania are circa 4.300 de angajaţi.

Compania CTP este cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România, după investiţii de 250 milioane de euro. 

Parcul logistic de la marginea Aradului are o suprafață de 93.000 de metri pătrați, iar o parte este deja închiriată. Când obiectivul a fost achiziționat de către cehii de la CTP, aceștia au argumentat prin faptul că orașul nostru este cel mai important punct de legătură pentru transportul rutier şi feroviar trans-european din vestul României.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite