Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

France-Presse cataloghează PSD ca fiind un partid eurosceptic, condus de o persoană condamnată pentru fraudă electorală  

Din rău în mai rău. Pe lângă toate scandalurile legate de Justiție în care a fost implicat din 2016 încoace, Partidul Social Democrat a ajuns să fie considerat în străinătate ca fiind o formațiune eurosceptică.

France-Presse cataloghează PSD ca fiind un partid eurosceptic, condus de o persoană condamnată pentru fraudă electorală  
Comentează 0

Potrivit HotNews.ro, Agenția France-Presse (AFP) include PSD în rândul forțelor eurosceptice, într-o analiză în care prezintă principalele partide care apelează la această retorică în campania pentru alegerea noului Parlament European.

Aceste forțe eurosceptice, foarte diverse, au o pondere importantă în multe țări europene, notează AFP, care adaugă că acest euroscepticism nu corespunde întotdeauna cu pozițiile politice clasice. Astfel, unele partide de extremă dreapta nu pun în discuție Uniunea Europeană, în timp ce, din contră, un partid al stângii radicale dorește ruperea de blocul comunitar. „Guvernul social-democrat (n.r. de la București) este amenințat de Comisia Europeană cu sancțiuni pentru un controversat proiect de reformă a sistemului judiciar. Președintele republicii, pro-european și de centru-dreapta, Klaus Iohannis, a convocat un referendum în ziua alegerilor europene, pentru a se opune acestei reforme. Liderul Partidului Social Democrat este Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudă electorală”, scrie AFP.

Fără alte comentarii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite