Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Facturi fictive emise de firmele unor arădeni, pentru a obține ilegal rambursarea TVA

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a doi arădeni, Adriana Mihaela Haica şi Lucian Viluţă Loşonţi, pentru evaziune fiscală în formă continuată, respectiv complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Facturi fictive emise de firmele unor arădeni, pentru a obține ilegal rambursarea TVA
Comentează 0

Conform procurorilor, Adriana Mihaela Haica, în calitate de administrator al unor firme cu sediul în judeţul Arad, în perioada 2010-2011 a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii facturi fiscale fictive emise în numele mai multor firme. Facturile reprezentau prestări de servicii conform unor contracte încheiate anterior, însă nu au la bază operaţiuni reale.

Anchetatorii spun că, în acest fel, Haica a obținut deducerea ilegală de TVA şi a diminuat cifra profitului impozabil, plătind la stat sume mult mai mici.

”De asemenea, prin probele administrate până la acest moment procesual, s-a mai stabilit că inculpatul Lucian Viluţă Loşonţi, administrator al unei societăţi comerciale, a emis în perioada anilor 2010 - 2011 facturi fiscale reprezentând operaţiuni nereale, în beneficiul societăţii comerciale administrate de inculpata Adriana Mihaela Haica, în scopul deducerii de către aceasta a unor cheltuieli nereale şi a TVA-ului corespunzător”, precizează un comunicat al Parchetului.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului a fost calculat la aproape 500.000 de lei, constituind atât TVA, cât şi impozit pe profit.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Arad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite