Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni, între lupte politice și soluții de avarie

Fără doar și poate drumul județean care face legătura dintre Arad, Șiria, Pâncota și Buteni este cea mai importantă șosea aflată în administrarea Consiliului Județean Arad. Având în vedere că proiectul de reabilitare este blocat, Consiliul Județean este nevoit să apeleze la o soluție de avarie.

Drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni, între lupte politice și soluții de avarie
Comentează 0

Fără doar și poate drumul județean care face legătura dintre Arad, Șiria, Pâncota și Buteni este cea mai importantă șosea aflată în administrarea Consiliului Județean Arad (CJA). La fel de adevărat este că în momentul de față se află într-o stare jalnică, gropile fiind la tot pasul, iar din loc în loc s-au transformat în adevărate cratere care pun în pericol siguranța traficului.

Proiecte blocate la București

Deși drumul a fost introdus într-un program european, pentru a fi modernizat cum scrie la carte, totul pare să se fi blocat undeva la București, mai exact la Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP). Cel puțin așa susțin reprezentanții CJA.  „De șase luni de zile, proiectele importante ale Consiliului Județean Arad sunt blocate la Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP). Asta înseamnă că în loc să se muncească pe drumuri de șase luni, proiectele zac într-un sertar, la București! Ar putea fi pusă în pericol chiar finanțarea europeană, la două dintre proiecte, din cauza întârzierii determinate de Agenția Națională de Achiziții Publice controlată de Guvernul României. Mai mult, ANAP nici măcar nu explică de ce blochează lucrările! Proiectele întârziate de ANAP sunt: modernizarea drumului județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota-Buteni, în valoare de 104.637.739 lei, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional; modernizarea drumului județean Sânpetru German-limită de județ Timiș, în valoare de 11.651.441 lei, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional; proiectare și execuție la drumul județean Tauț-Târnova, în valoare de 14.123.167 lei, finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Arad; proiectare și execuție tronson de drum județean în Gurahonț în valoare de 3.021.115 lei, finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Arad”, susțin aceștia.

Armă politică

În ceea ce-l privește, Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA, susține că proiectul de reabilitarea a drumului Arad-Șiria-Pâncota-Buteni a fost refuzat de nu mai puțin de patru ori de către ANAP. „Am avut proiecte care au fost aprobate, dar proiectul care a vizat drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni a fost respins de patru ori. Nu vi se pare ciudat? Acest drum e un drum de încredere în județul Arad, iar un director din ANAP pus pe criterii politice respinge proiectul. De ce refuză să-l aprobe, în condițiile în care alte proiecte au fost validate? Nu credeți că fără această problemă PSD-ul ar fi lipsit de o armă politică? Și folosește această armă din septembrie”, a declarat Bîlcea.

Având în vedere că proiectul de reabilitare este blocat, Consiliul Județean este nevoit să apeleze la o soluție de avarie, astfel încât, de luna viitoare se vor face plombări.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite