Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce a fost blocat drumul spre Cartierul VIA CARMINA !?

În seara zilei de joi, 2 august, în jurul orei 19,00, o coloană de 20 de autoturisme a mărșăluit de Drumul Național 7, începând din Cartierul VIA CARMINA și până la intrarea în Arad, rulând în sunet de claxoane și cu faza mare aprinsă, în semn de protest pentru faptul că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, prin Secția Drumuri Naționale Arad, a montat mai multe balustrade metalice, prin care a blocat drumul de acces spre Cartierul VIA CARMINA.

De ce a fost blocat drumul spre Cartierul VIA CARMINA !?
Comentează 4

Locatarii cartierului sunt profund nemulțumitți deoarece, închizându-se acest drum, le mai rămâne doar o altă cale de acces la DN 7, un drum cu mult mai îngust, prost întreținut și care face un ocol de peste 2 km, prin comuna Vladimirescu. Iar în cartier locuiesc peste 400 de familii și aproape toți sunt obligați să se deplaseze frecvent la mașinile. Așa că vă imaginați ce ambuteiaje vor fi zi de zi.

DRDP Timișoara își justifică gestul blocării drumului afirmând că IMOTRUST s-a angajat să amenajeze un sens giratoriu, acolo unde se face joncțiunea cu DN 7, însă dezvoltatorul nu s-a ținut de cuvânt și în acel punct periculos mereu se întâmplă accidente de circulație (în decembrie 2017 chiar a murit o fată), așa că drumul a fost închis. 

”Am protestat deoarece cea de a doua intrare este cu mult mai îngustă și nu pot să treacă două mașini, una pe lângă cealaltă. În anul 2013, când am cumpărat eu casa, IMOTRUST a promis că pe DN 7 se va amenaja un sens giratoriu, iar drumurile vor fi de 6 metri lățime, adcă două benzi și nu un metru jumate. Noi suntem aici, la VIA CARMINA, în jur de 400 de familii și toți plătim taxe la Primăria Vladimirescu, așa că ar fi binevenită și o implicare mai apăsată a Primăriei”, ne-a declarat una dintre protestatare.

”Cineva își bate joc. Acești oameni nu sunt vinovați. Ei sunt de bună credință și au venit într-un cartier căruia i s-a făcut o reclamă puternică, Vina dezvoltatorului este aceea că s-a angajat că va face un sens giratoriu pentru acces în cartier din DN 7. A fost întocmit proiectul, s-au primit aprobările dar nu s-a demarat lucrarea, probabil, bănuiesc eu, din lipsă de bani, sau s-a plasat de la unul la celălalt suportarea cheltuielilor. Eu (Primăria Vladimirescu) nu pot folosi banii publici pentru a moderniza un drum național. În rest, nu cred că Drumurile Naționale au fost corecți astăzi, adică nu trenuiau să blocheze un drum de exploatare, care este de peste 100 de ani racordat la DN 7, ci trebuiau să rezolve problemele cu dezvoltatorul. Singura soluție rămâne un sens giratoriu”, a fost categoric Ioan Crișan, primarul comunei Vladimirescu.

Vasile Zărandan

Galerie foto (48)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite