Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Creativitate și inovație la „Expectative” 2018

Vineri, 11 mai, la Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” din Arad s-a desfăşurat cea de-a XIX-a ediţie a  Concursului - Simpozion naţional de specialitate ,,Expectative”.

Creativitate și inovație la „Expectative” 2018
Comentează 0

Evenimentul organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra”,Universitatea „Aurel Vlaicu”- Facultatea de Inginerie și Centrul Cultural Județean Arad a reunit participanți din municipiul și județul Arad, precum și din județele Alba, Cluj, Brașov, Satu Mare.

Concursul și-a propus, ca de fiecare, dată promovarea domeniilor de pregătire ale școlii (design, estetică și servicii) - în special a învățământului profesional - stimularea spiritului inovativ, schimbul de idei şi de bune practici în rândul elevilor şi cadrelor didactice, valorificarea și multiplicarea experienței valoroase din proiectele europene derulate, contactul cu potențiali angajatori, precum şi dezvoltarea de noi colaborări şi parteneriate.

Activitatea din cadrul simpozionului a cuprins comunicări științifice ale cadrelor didactice, comunicări de specialitate ale elevilor, Workshop-uri (design vestimentar, coafură, manichiură).

Talentul și creativitatea concretizate în lucrările originale realizate și prezentate de elevii participanți au fost răsplătite prin premii și mențiuni.

Ca un element nou în acest an, importanța unei alegeri informate a carierei dar și elementele ce trebuie luate în calcul pentru luarea unei astfel de decizii au fost relevate în cadrul atelierelor de lucru coordonate de Sorin Victor Roman – trainer, pentru elevii de liceu ai școlii și de către Adrian Hristescu (care a folosit platforma CCP – Cognitrom) pentru elevi de la Școala Gimnazială „ Mihai Eminescu” Arad.


 

Galerie foto (39)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite